British Airwaysin lentomme Lontoosta Miamiin ei ollut se kaikkein miellyttävin matkailu-urani historiassa, joten olin ihan tyytyväinen siinä vaiheessa kun kone kosketti taas maata. 

Koneessa oli useampia pariskuntia istumassa eri puolilla konetta ja minäkin jouduin lempi-ihmisestäni eroon. Istuin keskipaikalla niin, että toisella puolella istuivat äiti ja toisella tytär. Jostain syystä he eivät halunneet vaihtaa vierekkäin istumaan, joten siinä sitten istuskelin kahden puheliaan turkkilaisnaisen välissä, jotka loppumatkasta haisivat kuin jääkiekkoilijat tiukan taiston jälkeen. Ei sillä, ei minullakaan olo kovin raikas ollut koneessa istumisen jäljiltä. Onneksi ruoka oli hyvää ja nukuttuakin sain, joten lopulta meni tuokin lento nopeasti.

Lennon jälkeen edessä häämötti vielä maahantulomuodollisuuksista selviytyminen. Niissä ei onneksi kulunut tuntia kauempaa eikä se tuntunut niinkään pitkältä, koska jonot passintarkastuksiin liikkuivat koko ajan. Lopulta sitä sitten oltiin Miamin maaperällä.

Lentokentältä otimme J-bussin majapaikkaamme, minkä löytäminen oli onneksi helppoa. Bussipilettimme kustansivat 2,25 dollaria henkilöltä ja itse matkassa majapaikkaamme meni puolisen tuntia. Eksymisen vaaraa ei juuri ole täällä suoraviivaisten katujen maassa, vaikka Miami on laajalle levinnyt kaupunki.

Meidän kolomme viikon ajan

Aikaeron vuoksi olimme ensimmäisenä aamuna ovesta ulkona jo aamukahdeksan aikaan. Monet paikat olivat vielä kiinni ja ulkona viileää. Muutamaa tuntia myöhemmin, kun olimme ottaneet bussin rannalle, kuumuus helli jo ihoa niin, että vaatetta piti riisua päältä.Ensimmäisenä päivänä teimme yhden bussimatkan lisäksi vielä vajaan 20 kilometrin kävelylenkinkin. Kartalla suurkaupunki Miami näyttää pieneltä, mutta kyllä täällä saa pidempiäkin matkoja tarvottua jos meinaa yhtään ympäriinsä liikkua. Kävelylenkkimme kiersi South beachin kautta mantereelle keskustan tienoille ja sieltä vielä majapaikkaamme takaisin. Sen aikana vastaan tuli useampia luksusveneitä, korkeita pilvenpiirtäjiä, leppoisia kalastajia ja hiljaisempiakin kolkkia. Täällä ei tosiaan ihmiset juuri kävele, sen huomasimme kun ylitimme monet sillat South beachilta mantereen puolelle mentäessä.


South beachilla galleriassa pistäytyminenNyt olemme jo kotiutuneet kaupunkiin ja liikkuminen on entistä vaivattomampaa. Kuka on ikinä väittänyt Miamissa olevan huono julkinen liikenne? Bussit kulkevat lähes joka suuntaan, niitä menee usein ja paljon niillä olemmekin suhanneet ympäriinsä. Nyt lähdemme tutkimaan pohjoisempaa Miamia!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

14 kommenttia:

 1. Heh, kuulostaa kyllä siltä, että istumapaikka ei varmasti ollut se parhain. Usein ihmetyttää juuri tuo, miksi ihmiset eivät halua vaihtaa paikkaa vaikka siitä selkeästi olisi hyötyä kaikille tuon kiusallisen tilanteen sijaan. Nauttikaahan auringosta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, ei tosiaan ollut, mutta menihän se noinkin :D. Jännä vain miten ennen matkaa toivoimme, että kunpa kolmannelle penkille ei istutettaisi ketään niin olisi mukava matkustaa (Tonilla on pitkät jalat). Kun selvisi, että emme istu edes vierekkäin, niin toive kutistui siihen, että saataisiin olla vierekkäin. Ja kun kävi ilmi, että sekään ei onnistu, niin käytäväpaikkakin olisi kelvannut, mutta ei :D

   Sitä en kyllä ymmärrä mikseivät halunneet istua vierekkäin kun itse mieluummin nojailen siihen tuttuun ihmiseen sen tuntemattoman sijasta.

   Mutta kiiiiitos! Nautitaan :). Mukavaa loppuviikkoa sulle Sofia!

   Poista
 2. Voi ihana mitä maisemia! Nauttikaa auringosta ja lämmöstä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemissa ei tosiaan ole valittamista! Kiitos Katja, nautitaan, kivaa loppuviikkoa sulle :)

   Poista
 3. Kukahan harjoittelija siellä on ollut paikkoja lennolle sijoittelemassa :O

  Ihanalta näyttää Miami (edelleen)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin mietin :D. Toki ihmiset varmaan paljon varaili istumapaikkoja (mekin yritimme etukäteen, mutta jostain syystä ei onnistunut) ja jämäpaikat sitten jäi, mutta kun meitä kaksin matkustavia, jotka alunperin istuivat eri puolilla, oli todella monta, niin ihmetytti kyllä.

   Ja jep, Miami on kaunis! Mutta sinähän sen jo tiedätkin :)

   Poista
 4. En sietäisi tuollaista matkustamosijoittelua edes kahden tunnin lennolla saatikaan sitten Miamiin asti :O! Tuohan on ihan p**seestä :P.

  Mutta hyvä juttu, että määränpää on noin hieno :)! Nauttikaa olostanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmiset on aika sopeutuvaista sakkia lopulta :D. Tai ehkä kun oon paljon matkustanut yksin niin ei tuo niin haitannut vaikkei todellakaan ollut ideaalia. Mieltä kuitenkin lämmitti se, että Toni sai tilavamman penkin ylimääräisellä jalkatilalla, se on niitä kaksimetristen miesten etuja, että ilmaiseksi annetaan parempia paikkoja. Yleensä tosin itsekin hyödyn siitä kun matkustan hänen kanssaan haha :D

   Kiitos Jerry! Nautitaan :). Mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
  2. Ihan totta :). Hyvä, että olet oikealla asenteella liikenteessä.
   Onneksi en ole noin pitkä, että tuo olisi ongelma x). Mutta toisaalta ei lisäpituus olisi pahitteeksi sitten muussa elämässä :P.

   Kiitos, sitä samaa sinne!

   Poista
  3. Vähän lyhyemmästä varresta on etua etenkin matkustaessa kun pystyy tunkemaan itsensä pienempäänkin koloon mukavasti :). Itse tosin kiroan muiden (koska mähän oon ihan normaalimittainen) ihmisten pitkiä varsia silloin kun olen keikalla enkä näe väkijoukon takaa mitään :D. Jokaisessa mitassa lienee siis puolensa!

   Poista
 5. Käytäväpaikalla on vähän enemmän tilaa, kun kahden ihmisen välissä - ehkä sen takia halusivat olla erillään ja jättää sut keskelle :)

  Miami näyttää kyllä hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän siinä vähän on, vaikka tosin kärryt ja ohikulkevat ihmiset voivat vähän töniä nukkujaa ja rajoittavat tilaa toiselta puolelta. Plus se, että joutuu nousemaan kun muut haluaa pois. Mutta mistä kukin tykkää ja miten koneessa liikkuu, sillähän perusteella se paikka kannattaa valitakin ja käytäväpaikassa on omat puolensa :).

   Miami on nätti, mutta pian jatkuukin meiän matka eteenpäin :).

   Poista
 6. Kivaa lomaa teille :) hyvä kun säät hellivät. Täällä Teksasissa on peenreikäsäät tällä hetkellä. Pari päivää ihanan lämmintä ja sitten taas alkaa tihkisade ja luihin ja ytimiin menevä kylmyys!! Floridaa ei taida paljon talvi koskea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emmi! Harmi, että siellä on kylmää! Tosin sateesta tykkään itse, sillain satunnaisesti :). Eikös täällä Floridassakin oo lunta välillä nähty :D? Mutta joo, sellaiset Suomen kesäilmat täällä on tän viikon ollut :)

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!