Floridan reissun aikana Instagrammiin tuli tietysti lähetettyä kuvia reaaliaikaisesti. Instasta olikin aika kätevä näin reissun jälkeenkin katsella, että mitkä paikat olivat niitä hienoimpia, koska niistä tuli toki otettua enemmän kuviakin. Reissun kivoimpiin hetkiin kuuluu toki muitakin kuin näitä paikkoja, koska joskus ne superhetket tulevat ihan perusjuttuja tehdessä. Tässä ne ovat, lyhyesti esitettynä siinä järjestyksessä kuin me ne koimme.


1. Key Biscayne | Miami



Key Biscaynessa voi hengittää, nauttia vähän hiljaisemmasta ympäristöstä Miami beachin tai keskustan jälkeen. Alueella on hiljainen ranta, soma pieni satama, nätti majakka. Näimme myös pesukarhuja ja katsoimme upean auringonlaskun.


2. Wynwood | Miami



Kiehtova alue Miamissa, missä katutaidetta on reippaasti ja muutamia kivoja ruokapaikkojakin löytyy. Hyvin artsy paikka kyseessä eli juuri taidefanille tehty. Miamissa ei ollut ihan niin paljoa katutaidetta kuin etukäteen oletin, joten täällä sain nauttia siitä sitten kerralla paljon.


3. Evergladesin kansallispuisto



Everglades ei ole niitä luontopaikkoja, jotka häikäisevät mielettömällä kauneudellaan, mutta niitä vau-hetkiä tuli kyllä yllin kyllin vastaan! Näimme puistossa villejä delfiineita merellä uimassa, alligaattoreita, liskoja ja lukuisia lintuja. Pari yötä nukuimme autossa, tähtitaivaan alla, ne olivat hienoja kokemuksia.


4. Fort Myers Beach



Emme yöpyneet täällä, mutta olisi ehkä pitänyt. Harvinaisen nätti paikka, missä teitä oli vain yksi suuntaansa ja talojen värityksissä ei säästelty väriä ja mielikuvitusta. Vastaavia väriä pursuvia rakennuksia ei juuri tullut muualla reissun aikana vastaan, joten Fort Myers Beach jäi positiivisesti mieleen. Floridassa pientenkin paikkojen lävitse kulkee usein isoja teitä, tehden kylistä ja kaupungeista tyhjän ja tylsänkin näköisiä. Pidin siitä, että täällä näkyi hieman enemmän yksityiskohtia, kulmikkuutta ja ihmisiä kaduilla kävelemässä.


5. Hunnewell´s Cottages | Avon park



Täällä sijaitsi suloinen majapaikkamme kivan pienen järven rannalla. Otimme veneen alle ja menimme järvelle evästämään sekä istuskelimme terassilla auringon paisteessa. Sää ja fiilis olivat hyvin kesäiset, varsinkin terassilla vietettyjen torkkujen jälkeen. Rakastan kesäisin torkkua järven äärellä tai puistoissa auringon lämmittäessä ihoa. Hyödynsimme myös nuotiopaikan ja laitoimme puut palamaan ja istuskelimme vilttiin kääriytyneinä tähtitaivaan alla.


6. Hammock State Park



Upeaa metsää oleva puisto, todella hiveli silmiä. Näimme täällä tietysti myös eläimiä, joista erityisesti jäi mieleen haukka, joka saalisti käärmeen vedestä. Luulen, että Floridan state parkeissa voi olla joskus porukkaa paljonkin, mutta sitten kun täällä saa kulkea hiljaa, omassa ylhäisyydessä, niin alue rauhoittaa kauneudellaan.


Lisää kuvia löytyy Instagrammista, profiilin curiousteea takaa.


Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta. Kyseessä on kansainvälinen tempaus ja Suomessa sitä vetävät Satu Destination Unknown - blogista, Nella Kaukokaipuu - blogista ja Veera Wanderlust Expert - blogista. Ohjeet voit lukea täältä.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

28 kommenttia:

  1. Tuo Wynwood olisi ollut kiva paikka nähdä. Aikataulun vuoksi jätettiin se väliin meidän Floridan turneella! Ootte aika kattavasti päässytkin seikkailemaan Floridassa. Monta kiinnostavaa paikkaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikkeen ei aika tosiaan aina riitä :). Nää oli kivoja paikkoja, mutta toki paljon jäi vielä näkemättäkin!

      Poista
  2. Vau, teillä on ollut ihana loma Floridassa! Nyt mun matkakuume kyllä kasvaa taas muutamalla asteella, vaikka ihan tuonne seudulle ei olla lähiaikoina suuntaamassakaan (Jenkkeihin kylläkin ensi kesänä toivon mukaan!).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä kiva reissu! Mutta kiva, että matka Jenkkeihin todennäköisesti odottaa :). Itsekin voisin maahan palata, ensi kerralla enemmän luontoon :)

      Poista
  3. Ihania kuvia, varsinkin toi kuva Evergladesista! Kuulostaa ihan mielettömän kivalta reissulta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura, mielettömän kiva reissu olikin :)

      Poista
  4. Mulla ei ole ollut erityinen hinku jenkkilään, mutta näiden kansallispuistojen ja luontokohteiden myötä alkaa kiinnostamaan :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veikkaan, että luonnon puolesta maa antaakin enemmän kuin muuten :). Tai ihan vain omien vähäisten kokemuksien sekä ennakkoluulojeni perusteella uskon näin. Niitä viehättäviä kyliä löytyy todennäköisesti helpommin täältä Euroopasta :)

      Poista
  5. Kiitti tästä kokoelmapostauksesta! Tätä sitten käytän suunnitteluapuna, kun vihdoin päästään Miamiin, toivottavasti jo tämän vuoden puolella. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Jenni, toivottavasti pääsette tuohon suuntaan pian :)

      Poista
  6. Mä oon käynyt Floridassa vain kerran 90-luvun alussa, enkä muista enää paljoakaan. Ehkä mä vielä päädyn takas sinnekin jossain vaiheessa, vaikkei se ykkösenä listalla olekaan... tuo Hammock State Park näyttää muuten aivan upealta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska kuulla, että oot käynyt tuolla pienenä! Vois olla sen takia hauska mennä uudestaan, katsoa muistuuko kuinka paljon mieleen :). Mutta toisaalta kokeneena Yhdysvaltojen kävijänä, ei Florida välttämättä tarjoa kovinkaan paljon uutta sulle.

      Tuo Hammock State Park olikin upea. Jos tommoinen paikka olisi asuinpaikan lähistöllä, niin tulisi käytyä usein.

      Poista
  7. Ihania kuvia Floridasta ja paljon hyviä vinkkejä joskos tuonne maisemiin joskus pääsis. Suurimpana haaveena nuo maisemat ovat ensitalvelle, mutta saa nähdä onko siihen mahdollisuutta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että sulla on suunnitelmia tuohon suuntaan :). Toivottavasti toteutuvat!

      Poista
  8. Ihania kuvia! Evergladesilla on tullut joskus muksuna käytyä mutta siitä ei ole muistissa paljon mitään, tuolla olisi kyllä kiva käydä joskus vielä uudestaankin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! Sinne sitten vain visiitille joskus :)

      Poista
  9. Kivoja kuvia ja hyviä vinkkejä! Yhdysvaltojen itärannikolta on nähty vasta Boston - New York -akseli, joten tuonne eteläänkin olisi ihana joskus matkata. Näyttää oikein kivalta! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lotta :)! Itseä taas kiehtoo nyt enemmän juurikin pohjoinen ja länsi :D. Yllättäen tietysti, nyt kun tuolla tuli riittävästi kierrettyä :). Philadelphiassa pysähdyimmekin ja se oli loistava idea, sen verta erilaista seutua kuitenkin ovat keskenään.

      Poista
  10. Tuota Evergladesia minulle juuri suositeltiin kun kirjoitin hahmotelmistani liittyen Unescon maailmanperintökohteisiin USA:ssa, eli kun tässä jo toinen suositus sille, niin pitänee nostaa sitä "listallani" :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän, että te ette keräile noita Unescon kohteita, mutta eikös tuo Everglades ole jollain vaaravyöhykkeellä? Eli voi olla, että tippuu jossain vaiheessa Unescon listalta poies.

      Poista
  11. Voi että kuulostaa ihanalta! Etenkin nuo delfiinit ja yö autossa tähtitaivaan alla <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erityisesti delfiinien näkeminen ja yö autossa olikin tosi <3! Niitä on takuulla ihanaa muistella myöhemmin :).

      Poista
  12. Höh miks mä en nähnyt Evergladesissa delfiinejä! :( Mutta ihanaa, että te näitte, niiden näkeminen luonnossa on mahtavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kävi mieletön säkä noiden delfiinien suhteen! Niitä pyöri muutama siinä tosiaan uimassa ees taas, mutta jos oltais tultu parikymmentä minuuttia myöhemmin paikalle niin oltaisiin missattu ne täysin, koska jatkoivat siitä tovin päästä uimista muille maille. On kyllä mahtavaa nähdä niitä luonnossa, toteutunut unelma :). Kiva, että säkin oot kuitenkin ehtinyt jo näkemään!

      Poista
  13. Hienoja kuvia, hyviä vinkkejä! Just luin sun Florida-postaukset läpi, kun meilläkin on siellä pikapysäys (2 yötä) ens kuussa. Ajateltiin suunnata Evergladesiin ja teidän esimerkin innoittamana harkitaan autossa nukkumista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Mirje! Hauska kuulla, en malta odota teidän postauksia Floridasta! Toivottavasti autossa nukkuminen onnistuu ja on mukavaa :).

      Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!