Ruotsin Lapin reissullamme Björklidenissä yövyimme yhden yön kauniissa paikassa, luonnon keskellä Låktatjåkkossa. 

Tämä vuoristomajapaikka sijatsee 1228 metrin korkeudella ja ympärillä ei ole muuta kuin kaunista luontoa. Majatalon rakentaminen alkoi vuonna 1938 ja se valmistui vuonna 1939. Teiden puutteen takia mökkiä alettiin rakentaa hevosvoimin.

Ilta ja yö majapaikassa oli rauhoittava kokemus, koska kaikki hälinä puuttui ympäriltä. Ruotsin korkeimmassa baarissa nautimme pari olutta, ruokasalin puolella söimme herkullisen illallisen ja yöksi vetäydyimme pieniin huoneisiimme rentoutumaan. Saunassakin kävimme ja lämpöiset löylyt tuntuivatkin täydellisiltä jäätiköllä vietetyn päivän sekä lyhyen patikoinnin jälkeen.

Ollessamme vuoristomajatalossamme, ulkona oli koko vierailumme ajan hyvin sumuista ja näkyvyys oli rajattua. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä miltä ulkona näyttää, mutta toisaalta sumuisuus teki paikasta toisella tapaa viehättävän. Tuuli ulelsi voimakkaasti ja ääni kantautui ihanasti huoneeseenkin. Tuulen laulussa on jotain kovin rauhoittavaa ja nukuinkin yöni todella levollisesti.

Aamulla sää oli edelleen sumuinen ja kostea. Henkilökohtaisesti se ei minua juuri haitannut; kauniit maisemat ovat patikoidessa aina merkittävä osa, mutta karuus on kaunista myös ja nautin kosteista sumusäistäkin. Yhdeksän kilometrin patikkamatkamme Låktatjåkkon majalta Björklideniin meni silmänräpäyksessä, suurimman osan ajasta kuljin omiin ajatuksiini vaipuneena, nauttien ympyröivästä rauhallisuudesta.


Ilmakin kirkastui jahka pääsimme alemmas, lähemmäs Björklideniä. Maisemat tosiaankin olivat vaikuttavat. Ruska näytti kaunistuvan tunti tunnilta ja värien kirjo hiveli silmiä. Melkein paruin liikutuksesta kuten toisinaan teen luonnon kauneuden edessä. Loppumatkasta näimme vielä upean vesiputouksen, joka kruunasi patikkareissun. Siinä oli taas yksi täydellinen piknikpaikka.


Pohjoisen Ruotsin maisemiin olisi ihanaa päästä toistekin patikoimaan ajan kanssa ja vahvasti veikkaankin, ettei tämä matka jää ainoaksi. Helpostihan tuonne pääsisi kun vain olisi ja ottaisi auton alle!

*Matka toteutettiin yhteistyössä Visit Swedenin kanssa.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

4 kommenttia:

 1. Mie en kestä. Ihan unelmamatka. Tosi utuista, kaunista ja rauhoittavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allekirjoitan, todellinen unelmien reissu! Herätti kyllä vieläkin suuremman kipinän Lappia kohtaan :)

   Poista
 2. Tosi kaunista ja sumuinen maisema tekee tunnelmasta vaan jännittävän ja mystisen. Jos näkyvyys on ihan nollassa, niin vaarana on tietty tipahtaa vuorelta alas ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin itsekin ajattelen :). Sumuisuus on kovin kaunista ja mystistä. Mutta tietysti ehkä tiettyyn rajaan asti hauskaa :D. Nyt näkyi sentäs polku oikein selkeästi.

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!