Vuosittain lokakuussa valitaan matkustajien toimesta maailman parhaimmat ja huonoimmat lentokentät. Valinnat vuodelle 2015 on nyt tehty!

Viime vuonna kirjoittelinkin vuoden 2014 valinnoista. Valinnan tekee vuosittain Sleeping in Airports -sivuston käyttäjät. Nukkuminen lentokentällä on tullut budjettimatkailijalle tutuksi jo ensimmäisistä ulkomaan reissuista alkaen ja kokemuksia lentokentistä olen itsekin aikanaan ahkerasti etsinyt juuri tuolta sivustolta. 

Nykyään en juuri lentokentillä öitäni vietä; viimeisin kerta taitaa olla yli kahden vuoden takaa. Sen sijaan kentillä tulee toki muuten vietettyä välillä paljonkin aikaa, koska vaihtojen välissä on toisinaan juuri ja juuri sen verran aikaa, että keskustaan ei ehdi, mutta aikaa on silti yllin kyllin käyttää muuhunkin kuin kirjan lukemiseen.Lentokenttien valinnassa on painotettu neljää C:tä, jotka ovat comfort, conveniences, cleanliness ja customer service. 

Arvosteluun siis vaikuttavat esimerkiksi hiljaiset alueet, käsinojattomat penkit, ilmainen Wifi, mahdollisuus käydä suihkussa, ajanvietemahdollisuudet, 24/7 avoinna olevat ravintolat, lentokentän siisteys ja asiakaspalvelun laatu.

Listaus ei kovin radikaalisti muotoaan muuta. Ykkössijaa maailman parhaimpana lentokenttänä on pitänyt Singaporen Changi, joka valittiin juuri 19. kertaa peräkkäin ensimmäiselle sijalle. Myös keväällä Skytrax World Airport Awardsissa Singaporen kenttä pääsi ensimmäiselle sijalle ja joukossa on muitakin samoja lentokenttiä kuin tässä listauksessa.

Myös kotimaamme Helsinki-Vantaan lentokenttä on ollut listalla useasti, tällä kertaa sijalla seitsemän. Lentokenttien kymmenen parasta ovat:

1. Singapore Changi International Airport, Singapore (SIN)
2. Seoul Incheon International Airport, South Korea (ICN)
3. Tokyo Haneda International Airport, Japan (HND)
4. Taipei Taoyuan International Airport, Taiwan (TPE)
5. Hong Kong International Airport, Hong Kong (HKG)
6. Munich International Airport, Germany (MUC)
7. Helsinki International Airport, Finland (HEL)
8. Vancouver International Airport, Canada (YVR)
9. Kuala Lumpur International Airport, Malaysia (KUL)
10. Zurich Kloten International Airport, Switzerland (ZRH)

Tämän tekstin ylemmät kuvat on otettu Hong Kongin lentokentältä, jossa vaihdoin konetta vajaa vuosi sitten. Silloin huomasin ainakin penkkien paljouden sekä toimivan Wifin ja molempia arvostin hyvinkin paljon tuolla reissulla. Maailman huonoimpien lentokenttien listaus löytyy Sleeping in Airports -sivustolta.
Onko sinun lempikenttäsi listauksessa mukana? Mitkä seikat vaikuttavat eniten sinun viihtyvyyteesi lentokentillä?


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

7 kommenttia:

 1. Kaksi ekaa ovat ehdottomasti siisteimmät lentokentät, joilla olen käynyt. Haneda ja Taipei olivat mulle yllätys. En oikein lämmennyt kummallekaan. Helsingin lentoasema on yksi suosikeistani. Se on niin kotoisa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Singapore on tosiaan paikkansa ansainnut. Tokiosta ei itsellä ole muistikuvaa. Mikäli verrataan kuitenkin Singaporeen, niin sitä vastaan on hankalaa kilpaillakaan.

   On muuten vaikeaa löytää suomalaista kenen mielestä Helsinki ei olisi kotoisa :D. Olen alkanut sille itsekin lämmetä, vaikka kentän parhaimpiin puoliin kuuluukin edelleenkin se lähdön ja paluun lämmin tunnelma ja siellä tulee aina vain käytyä pikaisesti :). Vaihtokenttänä se on toiminut itselle vain pari kertaa ja niiltä kerroilta ei kehuttavaa löytynyt, mutta siitä on jo niin pitkä aika, että voisin olla eri mieltä nykyään kun palvelut ovat parantuneet ja lompakkokin on höllännyt otetta taskustani :)

   Poista
 2. Mä en kyllä ymmärrä tätä Hki-Vantaan hypetystä. Tosin erona taitaa olla se, että mun lentokenttäyöpymiset eivät johdu vaihdoista, vaan aikaisten lentojen ja julkisen liikenteen yhteensopimattomuudesta. Budjettimatkailijana en näe järkeväksi maksaa esim. 100 euroa hotellihuoneesta, josta pitäisi lähteä kolmen aikaan aamuyöllä, vaan mieluummin vietän yöni kentällä ja käytän sen satasen johonkin muuhun. Jos puhutaan yöpymismukavuudesta ennen turvatarkastukseen menoa, Hki-Vantaa on yksi surkeimmista, missä olen öitäni viettänyt. Tilanne on ilmeisesti eri turvatarkastuksen tuolla puolen (sieltä ne munatkin kuulemma löytyy). Esim. Hki-Vantaan suhteen tilanne on kahdella viime kerralla ollut sellainen, että mun matkaseura ja matkatavarat ovat tulleet kentälle vasta aamulla, niin en ole halunnut uhmata kohtaloa menemällä turvatarkastuksen läpi ennen kuin kamat ja kaveri ovat perillä! :) Mitä tulee unimuniin, lentokenttähenkilökunnan mukaan se on täysin tuurista ja päivästä kiinni, maksaako niissä yöpyminen vai ei. Tämä siis viittauksena aikaisempaan keskusteluumme yöllisestä munanmetsästyksestä lentokentällä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, kuten tästä vähän puhuttiinkin silloin. En täysin ymmärrä kentän hehkutusta. Toki se on siis hyvä kenttä, mutta yhtä hyviä on paljon muuallakin eivätkä ne ole päässeet tälle listalle. Ja käsittääkseni myös kentän kaikki alueet tulisi ottaa arvostelussa huomioon, koska ihmiset yöpyvät kentillä hyvin paljon myös tuohon tyyliin eli tulevat kentälle ajoissa vaikkapa julkisten takia eivätkä välttämättä mene / pääse turvatarkastuksen läpi ennenkuin vasta aamulla. Tällaisissa tapauksissa on ihan sama kuinka hyvät unimunat siellä toisella puolella on kun niitä ei pääse käyttämään :D

   Yllätyin tosiaan siitä, että unimunat ovat välillä ilmaisia ja välillä maksavat. Toisaalta kuitenkin hyvä, että sellaisia on tarjolla, olivat sitten ilmaisia tai ei!

   Poista
  2. Sekään ei kuulemma ole varmaa, jäävätkö ne munat sinne tulevaisuudessa vai ei, tämä on ilmeisesti munakokeilujakso. No, omaan matkustustyyliin eivät munat tuo helpotusta. Tosin lentokenttäkeskusteluihin ne tuovat oman kivan teinityttömäisen kikatuslisän, pointsit siitä! :)

   Poista
  3. Toivottavasti nyt eivät veisi poiskaan elleivät keksi parempaa tilalle, veivät jo pedit aiemmin. On mukavaa, että lentokentät parantavat palveluitaan. Tulevaisuudessa ne varmaan ovat melkein kiinni kaupungeissa kaikkine viihdepalvelukeskuksineen kun nyt jo joillakin kentillä on niin hyvät palvelut, että parin tunnin vaihto menee heittämällä :)

   Poista
 3. Itsellekin on tullut kyllä useimmat näistä lentokentistä tutuiksi työn puolesta. Nyt toki on korona-aikana jäänyt työmatkat vähän vähemmälle. Varsinkin tuolla Munichin kentällä tulee usein vierailtua, ja siellä usein varaan myös auton koska hotelleissa joita käytämme on hyvät parkkimahdollisuudet. Singaporen kentällä on paljon tekemistä, joten se on yksi omistakin suosikeistani.

  VastaaPoista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!