Lennot on varattuna New Yorkiin!

Vihdoinkin, matkasuunnitelmia! Johan on odotettukin sitä, että sähköpostiin kilahtaisi lentoliput. Meidän piti jo kesällä tehdä siskoreissu jollakin kokoonpanolla johonkin päin Eurooppaa, mutta se valitettavasti jäi. Minua ei kuitenkaan tarvitse yleensä reissuun houkutella, joten pienikin vihjaus siskolta mahdollisesta talvireissusta niin olin jo lentoja katselemassa.

Sisko tosin ilmoitti haluavansa Lontooseen. Olimme siellä yhdessä neljä vuotta takaperin ja hän ihastui kaupunkiin. Meiltä jäi kuitenkin väliin näytelmässä käyminen ja muutenkin aikaa kaupungissa oli vain viikonlopun verran, joten uusi reissu Lontooseen alkoi houkutella häntä.





No minähän juuri kävin kaupungissa marraskuussa, vaikkakin vain pikaisesti. Lontoo on toki vierailun arvoinen useammankin kerran, mutta toisaalta kaupungissa monet kerrat käyneenä haikailin tällä kertaa jonnekin muualle. Eipä tarvinnut siskoa New Yorkiin houkutella, hän innostui asiasta samantien. 

Muutaman kerran saimme lentojen hintojen ja aikataulujen kanssa kiroilla, mutta lopulta otin YOLO, paskat rahasta -asenteen päälle ja klikkasin Finnairin suorat lennot ostoskoriin. Suorien lentojen hinta nousi ensin 365 eurosta noin 515 euroon parissa tunnissa, mikä muuten hieman harmitti siinä varaushetkellä, mutta laski 420 euroon tovin päästä, joten tuolla reilulla neljällä sadalla me ne lennot sitten ostimme.





Aikaa kaupungissa on neljä kokonaista päivää, saapumispäivämme ilta sekä lähtöpäivän aamupäivä. Ei siis yhtään liikaa. Vierailulista on jo ainakin minun osaltani pitkä, mutta niistä sitten valikoidaan ne kiinnostavimmat jutut mihin keskitytään. 

Oletko käynyt kaupungissa? Jaa ihmeessä vinkkisi tai linkkisi!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

19 kommenttia:

  1. Mahtavaa :)! Meilläkin toivottavasti New York edessä sitten ensi syksynä. On sinne jo kaivattukin! Tuosta tulee varmasti mahtava matka :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköstä vain! Ja toivon mukaan pääsette sinne syksyllä :). Veikkaan, että New York on silloin (ja nyt joulun alla) kauneimmillaan.

      Poista
  2. Whooop!!! Suosikkini kaikista maailman kolkista ehdottomasti! Juuri täällä rustailen meidän seuraavaa Nykin postausta. Käyty on monta kertaa ja blogin historiankin aikana neljä :) Kaikki tähän mennessä julkaistut jutut löytyvät täältä http://pingviinimatkat.pallontallaajat.net/category/yhdysvallat/new-york/
    Lisää siis vielä tulossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeeeeee! Ihana innostus :D. Te tosiaan oottekin experttejä ja tuun kyllä todellakin palaamaan teiän teksteihin kaupungista :). Ja mahtavaa, että lisääkin tulee!!!

      Poista
    2. Hui puhuin höpöjä edellisessä kommentissa! Piti sanomani, että neljä vuotisen historian aikana kolme kertaa :D

      Poista
  3. Vau, hienoa!! Itsekin haluan Nykiin joskus, niin kiva lukea vinkkejä.
    Katsotko lentoja muuten incognito-välilehdessä? Mun mielestä tuon kautta hinnat pysyy samana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katson aina ja myös eri osoitteissa. Hintojen vaihtelu on tuttua ja monesti kikkailulla säästänyt useita kymppejä / satasia, mutta tässä oli yksinkertaisesti kyse tarjouksen loppumisesta :). Loppui siis etuajassa mitä ilmoitettiin minkä takia hinnan nousu n. 150 eurolla per naama tuli varaushetkellä yllätyksenä. Onneksi laski muutamassa päivässä kohtuulliseen niin saatiin varattua :)

      Poista
  4. Ihanaa, kun on jotain konkreettista mitä odottaa! Mun neuvoni on vaan, että pakatkaa kunnolla lämmintä vaatetta mukaan. Olin ekaa kertaa Nykissä juurikin tammikuussa ja se viima siellä pilvenpiirtäjistä muodostuneissa tuulitunneleissa oli melkoinen. Nyt kun sanon näin, te onnekkaat varmaan nautitte vain kauniin aurinkoisista ja tuulettomista talvipäivistä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin onkin! Ja hyvä vinkki todellakin mistä pitää siskoakin muistutella. Olimme helmikuussa Philadelphiassa missä oli jäätävää. Okei, ei oltu varauduttu kunnolla, koska Miamissa meni lähes koko matka, mutta tälle reissulle pakkaan kyllä pipankin mukaan :D. Toki monista vierailupaikoista on sisällä, mutta kyllä sitä pakostikin tulee ulkonakin vietettyä aikaa :).

      Poista
  5. Oi oi oi!! Ihanaa ja ja ihan mahtavaa matkaa! Nyki on varmasti edukseen talvella juuri joulun jälkeen. Sellaisena aikana minä haluan vielä joku päivä siihen ensikertaa tutustua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, aika hauska! Itse meinaan olen aina ajatellut, että alkuvuosi olisi se huonoin aika vierailla Nykissä kun on niin kylmä :D. Mutta kun matkakuume iskee, niin ei siinä jaksa kuukausia odotella :D. Ja lentoja varatessa ajattelin, että tuskin koskaan on huono aika Nykille, iso kaupunki kuitenkin missä tekemistä riittää :). Ja varmasti kokemisen arvoinen eri aikaan vuodesta.

      Poista
  6. NY!!!! *iso peukku*

    Me ollaan kaverin kanssa myös katseltu lentoja Ameriikkoihin ja ainakin tällä hetkellä suunnitelmat ovat painottuneet siihen, että lentäisi Nykiin ja siitä sitten liikkuisi jonnekin päin, lennot itärannikolle kun on vähän halvempia kuin länteen.

    "Ongelma" on taas se, että pitäisi matkustaa hyödyntäen pääsisäisen lomaa niin tottahan toki lentojen hinnat nousee siinä :P Maaliskuun alussa meno HKI-NY olisi 170e ja sille omalle päivälle 300e. Graa!

    Mahtavaa matkaa! Pitää lukea sitten kaikki postauksesi aiheesta! :)
    Lennättekö Norkulla vai jollakin muulla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä! Paitsi se, että hinnat ovat korkeammat sesongin aikaan :/. Toivottavasti löydätte kivalla hinnalla.

      Me lennetään Finskillä. Norwegianin lennot olisivat olleet halvemmat, mutta myös pompulliset ja huonoimmilla lentoyhteyksillä. Eli toisin sanoen olivat kalliimmat kun olisi tuhlaantunut aikaa ja lisäksi rahaa ylimääräiseen hotelliyöhön :D. Ehkä sitten joskus lennän Norskilla noita pidempiäkin matkoja :)

      Poista
  7. Ihanaa että pääsette Nykkiin, se on kyllä ihan mun lempikaupunki! Haluan niin mennä käymään siellä uudestaan vaikka ensi syksynä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Laura :). Monet ovat siihen ihastuneet! Katsotaan miten meidän käy :). Toivottavasti ensi syksyn reissusi toteutuu!

      Poista
  8. Vau, upeeta! New York on ehdottomasti ihan kärkipäässä sellaisten paikkojen joukossa johon haluisin mennä. Siinä paikassa vain on jotain kiehtovaa, kun koko ikänsä nähnyt kaupungin tv-sarjojen ja leffojen välityksellä. Saitte liput tosi hyvään hintaankin vielä, jes!

    Meilläkin on itseasiassa seuraava reissu nyt varattu, mutta vielä en ole ehtinyt blogiin siitä tehdä postausta että mikä paikka on kyseessä :) Mutta olen niiiin innoissani ja vitsi miten hyvä fiilis on kun on lentoliput hommattu! Kaikki tuntuu niin konkreettiselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odotankin jo sitä tunnetta, että paikka tuntuu tutulta ja vieraalta samaan aikaan. New York lienee kuitenkin paikka, jota on kaikista eniten leffojen ja sarjojen välityksellä katsellut. Mielenkiintoista siis päästä kulkemaan samoja katuja itse :)

      On aina mahtava tunne siinä vaiheessa kun lennot on vihdoin varattu ja matka on varma! Luin juuri postauksesi teidän tulevasta lennosta ja jippii! Tokio on loistava valinta, erityisen ihana suurkaupunki :)

      Poista
  9. Ostitko lennot täysin yksityishenkilönä vai onko tässäkin postauksessa taustalla yhteistyö, jota teet Finnairin kanssa?

    Neljä päivää kuulostaa aika vähältä, kun ajattelee, että lentomatka on aika pitkä. Itse en ehkä vaivautuisi lentämään noin kauas parin "hassun" päivän takia.

    Jään odottelemaan mielenkiinnolla postauksia Nykistä, erityisesti majoitusvalinnat ja -hinnat kiinnostavat. Ei niinkään Nykistä hypettäminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viisi vuorokautta on tosiaankin vähän, mutta lentomatkat ei itseäni kauhistuta (pidän lentämisestä) vaan se, että kaupunki on valtava. Eli pintaraapaisu ehditään vain Nykistä kokemaan. Mutta matkat ei omalta kohdaltani kuitenkaan lopu, joten ainahan voi mennä takaisin mikäli siltä tuntuu :)

      Ja ei tietenkään ole kyseessä yhteistyö, koska mitään mainintaa ei asiasta ole :). Olen tarkka sen kanssa.

      Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!