Hei vaan pitkästä aikaa!



Nyt on takana niin New Yorkin reissu kuin Helsingin Matkamessutkin. Melkoista hulinaa ollut taas nämä viime viikot. Molemmat reissut olivat aivan ihania ja kyllä tuli taas vietettyä aikaa laatuseurassa. Matkamessuilta en välttämättä ehdi kirjoitella sen kummempia, mutta New Yorkin tunnelmiin tietysti palaan vielä useamman kerran.

Reissu Isoon Omenaan oli vähintäänkin onnistunut. Kaikkea mielenkiintoista ei tietenkään ehditty tekemään, mutta sillä lailla kiireettä, mutta lähes koko ajan liikkellä ollen tuli siellä täällä pyörittyä. Seura oli mahtavaa ja kaupunki oikein kiva, joten matkasta jäi mukavat muistot.

New Yorkin Top kolmoseen kuuluivat:



Auringonlasku Top of the Rockin näköalaterassilta oli huikean upea. Siinä se iso, mutta silti kummallisen pieneltä tuntuva kaupunki makasi edessämme ja näytti kauniilta jokaiseen ilmansuuntaan.




Ensimmäisenä iltana törmäsimme THE Bruce Willisiin. Meikäläinen lapsena ja nuorena samaan aikaan sekä himoitsi kyseistä körilästä että halusi olla yhtä kova kuin hän, joten oli ihan hauska nähdä kyseinen pappa livenä. Hän iloisena jakeli nimmareita faneilleen ilmeisesti Misery-esityksensä jälkeen.




Musikaaleista Broadwaylla menimme katsomaan Chicagon. Se ei itseasiassa edes ollut ensimmäinen, eikä toinen, eikä kolmaskaan valintamme lukuisista mielenkiintoisista, mutta kannattiko valita se? Kyllä. Pääosaa esittävä Bianca Marroquin oli paitsi sulavaliikkeinen ja kaunis, myös hyvin hauska. 

Lisäksi pääsimme lentämään mennen tullen Finnairin A350:lla, jota testasinkin marraskuussa yhteistyölennoilla Lontooseen. Kuten viimeksikin, palvelu oli ihanan ystävällistä ja lentokokemukset muutenkin hyvin mukavat mennen tullen, joten tällä Yhdysvaltojen reissulla meni lentojen kanssa kaikki täydellisesti.






On myös pakko jakaa teille hotellivinkki! Hotelliksemme valikoitui lopulta The Paul Hotel. Majapaikka valikoitui sijainnin, hinnan sekä oman kylpyhuoneen perusteella. Hinnaksi tuli yhteensä noin 480 euroa meiltä kahdelta eli alle satanen yöltä. Olimme tähän hotelliin todella tyytyväisiä. Loistava sijainti keskellä Manhattania, äärettömän siisti ja uusi huone, mukavat työntekijät sekä isot sängyt. Taisimme tosin löytää jonkun supertarjouksen, koska vaikka satanen hotelliyöltä kirpaisikin, niin yhtä hyvää hinta-laatua ei todellakaan tullut vastaan meidän reissumme ajankohdan aikaan. Hotellin kotisivuilla oli vieläpä hyvin osuva mainosteksti:

This is an ideal home for the curious traveler who wants to live and feel like a New Yorker.



 



Se kyllä toteutui meidän reissumme aikana, koska tunsimme olevamme kuin kotonamme. Huoneestamme oli kiva katsella vastapäisen joogastudion ja toimiston ihmisiä ja kotiin oli joka ilta kiva palata lepäämään ennen seuraavan päivän puuhailuja. Hotellin 23. kerroksesta oli myös muikea näkymä Empire State Buildingin suuntaan. Hieno reissu oli siis kaikkinensa.




Seuraa blogia: Instagram | Facebook | Twitter


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

15 kommenttia:

  1. Kiitos tästä postauksesta!
    Itellä on alkanut kanssa New York pikkuhiljaa kuumottelemaan, vaikka aiemmin ei ollut mitään isompia intressejä sinne päästä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselle kaupunki ei ole koskaan ollut pakkopakkopakkovierailla-paikka, mutta ajattelin, että hyvässä seurassa siellä olisi hauska käydä joskus. Ja niin todella olikin :).

      Poista
  2. Ah, New York! Siitä on ihan liian kauan kun olen päässyt tallustelemaan Nykin katuja! Innolla odottelen lisämatkajuttuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Laura :). Lisää tulossa myöhemmin, huikea reissu oli :)!

      Poista
  3. Oi New York, ihanaa oli nähdä sun instakuvia sieltä :) Ja aina sitä tekemistä jää, voin sanoa seitsemän reissun kokemuksella (vaikka osa onkin ollut lyhkäisempiä kauttakulkuja). Kiitos hotellivinkistä! Harmi, kun tammikuun hintataso ei päde sitten yhtään enää muina vuodenaikoina. Oman kokemuksen mukaan esim. kesällä hinnat ovat usein kolminkertaiset, samoin syksyllä ja joulun aikaan. Mur! Niitä harvoja asioita, joista EN pidä Nykissä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Heidi :). Ja totta, sama se on jokaisessa yhtään isommassa paikassa, eivät ne lukuisatkaan reissut riitä :)

      Ja tuota olen paljon kuullut ja itsekin huomannut, hintatasossa on järkyttäviä eroja. Ja oli tämäkin hotla normisti kalliimpi, mutta hintalaadultaan silti lukuisia kilpailijoitaan parempi. Kesällä hinnat ovat Nykissä niin kalliit, etten välttämättä haluaisi sinne edes silloin matkustaa kun ei kuitenkaan lukeudu niihin omiin suosikkikaupunkeihin. Mutta joskus pitää vähän panostaa :)

      Poista
  4. Kuulostaapa kivalta, varsinkin hotelli! Siellä ei ilmeisesti tullut vastaan minkäänlaisia ötököitä? Joskus jostain luin, että New Yorkissa saattaa hienommissakin hotelleissa törmätä torakoihin. En kumminkaan tiedä tuon todenperäisyydestä, itselläni kun kaupunki on edelleen to do -listalla. Ja toisaalta torakat voisivat tietty tehdä kokemuksesta erityisen autenttisen... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa kuullut, mutta ei tosiaan näkynyt mitään ötököitä, lämmitys ja äänieristyskin pelasi mainiosti (myös kuulemani mukaan asioita, jotka eivät aina mm. Nykissä toimi ja kokemuksieni mukaan aika monessakin paikassa :D).

      Poista
  5. Tätä lukiessa tuli ihan kaamea New York -kuume. :)

    VastaaPoista
  6. Kiitti New York kuumeesta... Mä tahdon tonne taas. :D Ja haluan myös lentää tolla lentokoneella, eilen just kaveri selitti kuinka ihana ja sulava oli lento Bangkokista kotiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä :D. Toivottavasti tulee jatkossakin lennettyä tuolla koneella joitakin lentoja :). Ja toivon mukaan sinäkin pääset jossain vaiheessa sen testaamaan :)!

      Poista
  7. Hei Teea! Meillekin tuli syksylle ihan yllättäen Nykin matka löydettyämme edullisen lentotarjouksen:)Suora finski 350e/hlö pisti lähtemään Nykiin syksyllä. Eli hotelli siis hakusessa. Muistatko mistä bongasit tuon Paul-hotellin tarjouksen niin voisimme yrittää kytätä sitä? Katselimme sitä jo viimeksi, mutta hinnat yli 300d kuten tälläkin hetkellä lokakuulle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bongasin sen Hotels.comista! Käytän hotelsia aika säännöllisesti ja kirjautuneena tulee välillä vastaan todella hyviä tarjouksia joko heidän sivuilleen tai myöhemmin s-postiin. Usein päivän tarjoukset ovat hyviä ja tämäkin oli muistaakseni sellainen että piti melkein samantien varata (tosin peruutuksellinen siltikin mikä on aina plussaa).

      Vaikka Paul ei olisikaan vapaana edullisesti, niin toivotaan, että joku muu loistotarjous tulee vastaan :). Onneksi syksyyn on vielä aikaa ja ne parhaimmat hinnat saattavat olla vasta edessä päin.

      Poista
  8. Taisi olla tosiaan komeat näköalat, jos näköalaterassi hakkasi Brucen? :D Meillä on Nykin suunnitelmat niin vaiheessa vielä, sama kuin Islanninkin kanssa. Liikaa mistä valita, joten ehkä on parempi mennä fiiliksen mukaan ja suunnitella mahdollisimman vähän etukäteen, ettei sitten tarvi juosta kilpaa aikataulujen ja "tämä on nähtävä" -listan kanssa.

    VastaaPoista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!