Siriraj Medical Museum on ollut vierailulistallani jo useamman vuoden. En siis voinut jättää sitä välistä viime Bangkokin reissullani. Tämä kiehtova museo sijaitsee vähän kauempana keskustasta, Sirirajin kaupunginosassa, samoissa tiloissa sairaalan kanssa.

Siriraj Medical Museum on takuulla mielenkiintoinen vaikkei olisi järin kiinnostunut lääketieteestä. Museon lempinimi on Death Museum ja se onkin hyvin kuvaava. Tällaista museota ei joka kaupungissa olekaan.

Esillä museossa on muun muassa sikiöitä, epämuodostuneita vauvoja, tietoa eri syövistä, kuvia junan alle jääneistä ihmisistä irronneine päineen ja kuolemaan tuomittujen raiskaajien ruumiita. Yksi esillä olevista muumioituneista ruumiista on Si Queyn, joka 1940-luvulla saalisti lapsia ja söi heidän sydämensä. Si Quey saatiin kiinni vuonna 1950, jolloin hänet hirtettiin.

Suurin osa tekstistä oli thaiksi (Parat-näyttelyn puolta lukuunottamatta), mutta kuulokkeet englannin kielisellä selostuksella saa pyydettäessä vastaanotosta. Esillä olevat näytteet ja kuvat tosin puhuivat todellakin puolestaan. Aika-ajoin minua suorastaan kuvotti, välillä suretti, mutta suurimman osan aikaa näyttely kiehtoi. Vierailu täytti odotukseni ja voin suositella sitä mikäli ei ole herkimmästä päästä ja ruumiiden katselu syystä tai toisesta kiinnostaa.

Sisäänpääsy museoon on 200 bahtia eli vajaa viisi euroa. Paikan päälle pääsee taksilla (oma kyytini MBK:lta maksoi satasen plus tipit) tai veneellä, jotka vievät myös ihan liki sairaalaa. Venekyydin voi napata Suurelta palatsin takaa noin 30 sentillä. Bussit 57, 81, 146, 149 ja 157 vievät perille. Bussilla matkustaminen Bangkokissa on halpaa ja mukavaa.

Museossa ei saa valokuvata ilman lupaa, mutta pari jälkimmäistä kuvaa on museon kotisivuilta luvalla ladattuja.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

2 kommenttia:

Kerropas mitä mieltä sinä olet!