sanoi Sebastien Chamfort.

Jokin aika sitten avasin kirjeen menneisyydestä. Sen oli kirjoittanut muutaman vuoden nuorempi minä. Kirjoittelen itselleni säännöllisesti tulevaisuuteen. On kovin jännittävää saada kirje erilaisesta elämäntilanteesta. Tunnistan aina viesteistä itseni, mutta huomaan myös miten itse muutun ja kasvan ja miten ympärilläni olevissa ihmisissä tapahtuu samalla lailla muutoksia. Ne ovat oiva muistutus siitä miten elämä kuljettaa ja kantaa, miten se tuo eteen mukavia yllätyksiä. Ja miten niillä pienillä asioilla on välillä pitkäkantoiset seuraukset.

Täytin hiljattain kolmekymmentä vuotta. Kolmekymmentä on ikäluku, jota teini-ikäisenä monen muun tavoin pidin aikuisuuden merkkinä. Vaikka monipuolista elämää ja muistoja on itselläkin jo pirusti takana, niin on sitä toivon mukaan vielä enemmän edessäkin.

Hiljaisuus blogin puolella on jatkunut edelleen, näin se elämä kulkee kausissa. Viime aikoina olen keskittynyt lähinnä läheisten ihmisten kanssa olemiseen ja tekemiseen. Tämä tietokoneeni on myös osoittanut mieltänsä jo jonkin aikaa mikä on laskenut motivaatiota töiden tekemiseen koneella, mutta en ole saanut aikaiseksi kävellä liikkeeseen ja ostaa uutta. Tiedän, että kun sen lopulta viimein teen  (toivon mukaan pian..), niin ihmettelen miksi olen vetkutellut asian kanssa näin kauan.

Mutta nyt matkasuunnitelmiin! Niitä on meinaas vihdoista viimein tehtykin muutenkin kuin vain ajatuksen tasolla.Helmikuussa me lähdemme Kanadaan!

Siskoni, jonka kanssa olemme tänä vuonna matkustelleet Lontoossa ja New Yorkissa, kertoi haluavansa Niagaran putouksille. Joitakin päiviä myöhemmin vastaan tuli lentoja Torontoon 365 eurolla per nuppi. Lennot menivät melko nopeasti varaukseen kolmen hengen poppoollemme ja tovia myöhemmin siskon mies oli ostanut meille vielä liput jääkiekkomatsiinkin. Mennään tervehtimään Laineen poikaa helmikuussa ja katsastamaan miltä Kanada näyttää talviasussaan. Kaikki vinkit Torontosta sekä lähiseudusta ovat tervetulleita! 

Lisäksi ehdin vielä pikaiselle Tallinnan reissulle ennen vuoden vaihtumista kun kaverin kanssa lähdetään päiväreissulle lätäkön toiselle puolelle syömään. Tallinnasta tulee toki haettua myös kuplivaa sekä laitettua pirusti rahaa pelikoneisiin. Tällä kertaa päiväreissu Helsingistä Tallinnaan rokottaa lompakkoa vain kuuden euron verran. Tallinnassa tulisi todellakin käytyä useammin mikäli koti olisi Helsingissä..

Samalle Helsingin reissulle ynnään mukaan vielä Visit Germanyn kutsuvierastilaisuuden, koska Saksa on ihana. Saksan aikoja tuleekin välillä muisteltua haikeudella, joten vaikken maan rajojen sisäpuolelle nyt pääsekään, niin mukava muutaman tunnin ajan keskittyä tähän lempparimaahani tällaisen tilaisuuden kautta.
Mitäs teidän marraskuuhun ja loppuvuoteen kuuluu?


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

6 kommenttia:

 1. Saksa on todellakin ihana. <3 Myös Niagaran putoukset ja Toronto kiinnostaisivat - mahtavaa matkaa teille! Mulla on loppuvuosi hyvin kiireinen, ja tämän vuoden puolella ei enää ainakaan näillä näkymin ole matkoja tiedossa (paitsi yksi päivävisiitti Tallinnaan). Ja no itse asiassa, lähteehän se vuoden viimeinen lentokin vielä tämän vuoden puolella, mutta varsinaisesti seuraava matka on kyllä ensi vuoden puolella. Heti tammikuun alussa on tiedossa Lissabon, Málaga ja Alicante -reissu. Myöhemmin keväällä Madrid. Toivottavasti muitakin reissuja on pian plakkarissa. Elämä hymyilee kun on parit matkat varattuina. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppuvuodelle siis yhtä suuret reissusuunnitelmat molemmilla :D. Mutta hiemanko hieno aloitus sulla vuodelle! Lissabon on edelleenkin käymättä, mutta uskon, että on kaunis kaupunki. Ja Espanja nyt on aina kiva :). Eiköhän niitä reissuja taas tule kalenteriin molemmille viimeistään ensi vuodelle!

   Poista
 2. Hah, nauroin kakkoskuvalle, ihana koira ja kirja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kirja on aika hauska :D. Ja on hieman tuima ilme Sassella :D.

   Poista
 3. Ihana ajatus tuo kirje muutaman vuoden päähän. Montgomeryn kirjoissa ainakin?

  Risteilyjä luvassa täälläkin ja pengon tietoja Bulgariasta ja kirsikkajuhlista, jommoiset on kai kesäkuussa. Ei oikein aukea, kertokoon, ken tietää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kun kiva! Itse muistan idean ala-asteelta, varmaan aika moni opettaja on käyttänyt samaa systeemiä missä kirjoitetaan tulevaisuuteen kirje alaluokilla? Ehkäpä kirjasta sen joku juurikin poiminut :)

   Kirsikkajuhlat kuulostavat hauskoilta! Toivottavasti pääset osallistumaan :). Mukavaa, että reissusuunnitelmia on sinullakin.

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!