Vuosina 1911-1914 rakennettu linna, Casa Loma, seisoo jylheänä kukkulan päällä. Linnalta on hienot näkymät Toronton yli, entisen slummialue Wardin suuntaan, ja paikka on ehdottomasti yksi Toronton mielenkiintoisimmista nähtävyyksistä. Casa Loma oli yksi meidän reissun kivoimmista kokemuksista.

Paikasta saa paljon irti vaikka Toronton historia ei olisikaan ennestään tuttua. Linnassa saa kuulokkeet käyttöönsä, joiden kanssa voi kiertää linnaa omaan tahtiin ja kuulla miten mielenkiintoinen historia paikalla on. Nykyisessä auditoriossa, josta piti tulla linnan sisäuima-allas, pääsee lisäksi katsomaan lyhyen dokumentin linnan rakennuttajasta. Linnaa rakennettiin kolmen vuoden ajan ja 300 miehen voimin ja sitä asutti Sir Henry Pillatt yhdessä vaimonsa Maryn kanssa.Henry Pillatt rakensi varallisuuttaan muun muassa sähkön ja osakkeiden voimin ja elelikin hyvin leveästi. Miehen viimeiset vuodet eivät olleet kovinkaan hohdokkaita, koska vaimo kuoli melko nuorena ja mies ajautui konkurssiin, jonka vuoksi joutui muuttamaan linnastaan sekä myymään omaisuutensa.

Mikäli paikka näyttää tutulta vaikkei siitä olisikaan kuullut aiemmin, johtuu se siitä, että upeassa linnassa on kuvattu lukuisia elokuvia. Linna on vilahdellut enemmän tai vähemmän esimerkiksi elokuvissa X-Men, Chicago, The Skulls, The Pacifier (Tuttisoturi) ja Scott Pilgrim vs. The World. Linnaa pystyy myös vuokraamaan yksityiskäyttöön ja voisin kuvitella paikan olevan haluttu hääjuhlien viettopaikka kesäaikaan. Puutarha oli talvella tietysti väritön, mutta takuulla kauniin vehreä ja viihtyisä paikka kun puut sekä kukat heräävät talviuniltaan.

Paikan päälle pääsee metrolla (asema Dupont) ja sisäänpääsymaksu on 25 dollaria. Toronto City Pass maksaa veroineen reilut 80 dollaria ja sillä pääsee yhdeksän päivän aikana vierailemaan viidessä eri kohteessa. Kohteet ovat CN Tower, Ripleys Aquarium, Royal Ontario Museum, Casa Loma ja joko Science Center tai Toronto Zoo. Mikäli matkaohjelmaan siis kuuluu useampi näistä kohteista, lipukkeen ostaminen kannattaa.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

0 kommenttia

Kerropas mitä mieltä sinä olet!