Aina toisinaan joku heittää ilmoille tämän kysymyksen. Mikä on suosikkimaani? Mistä paikasta olen pitänyt eniten?

Kysymykseen on tavallaan kovin helppoa vastata. Toisaalta ei niinkään, koska en todellakaan ole vielä matkustellut lukuisissa maissa moneen kertaan, suurimmassa osassa en vielä yhtäkään. Miten siis valita vain yksi maa taikka paikka ja millä perustein? Joissakin maissa olen toki viettänyt useampia kuukausia ja asunutkin, toisissa vain käynyt pikaisesti. Yhden visiitin jälkeen en vielä menisi rakkauttani vannomaan. 

Vastaus ylläolevaan kysymykseen voi olla monien mielestä yllättäväkin. Tylsä. Koska jo tovin aikaa, olen kysyjille vastannut sen maan olevan Saksa.


Kaikki postauksen kuvat on otettu IG-tililtäni. Tunnukseni on curiousteea.

Saksassa on vaikka mitä mielenkiintoista. Siellä on söpöjä ja kiehtovia kaupunkeja. Katutaidetta, joka ei missään nimessä rajoitu vain graffitteihin. Hylättyjä rakennuksia, kapeita kujia, hassuja yllätyksiä, linnoja ja ristikkotaloja. Saksassa on parhaimmat museot, joissa itse olen vieraillut; jokainen pienempikin museo on ollut mielenkiintoinen, koska esillepanot ja oppaat ovat osanneet tehdä niistä sellaisia. Ja se luonto! Kunnon vuoret ja meri puuttuvat suosikkiseudultani eteläisestä Saksasta, mutta ihanaa metsää riittää. Puhumattakaan edullisesta ruoasta, viinistä ja kaikenlaisista tapahtumista, joita Saksassa järjestetään usein.


Kesäpäivä Berliinissä

Heidelberg

Kaupan edusta KarlsruhessaKraichtalin seutua
Toki suurin rakkauteni on edelleen Tampere, enhän muuten täällä asuisikaan. Mutta jos joskus tulisi tarve muuttaa pidemmäksi ajaksi ulkomaille ja saisin edes muutaman läheisen mukanani ottaa, olisi suuntana Saksa. Asuinmaana se ei välttämättä ole täydellinen, pieniä viitteitä siitä sain ollessani vaihto-opiskelijana, mutta eihän mikään maa ole.

Saksassa asumisesta voi muuten lukea vaikkapa Lenan blogista, hän kirjoitti juuri tekstin 5+1 syytä miksi Saksa on loistava paikka asua. Itsekin olen Saksasta useasti jo kirjoittanut, tämä on 40. tekstini tuosta kiehtovasta maasta. Olen listannut Saksan hyviä puolia mm. tekstissä Monipuolinen ja kaunis matkailumaa Saksa


Berliinin Parlamenttitalo

Kraichtal sijaitsee Karlsruhesta puolen tunnin matkan päässä, tekstini Kävelyretki linnalle ja metsän poikki

Speyer, tekstini kaupungista; Yllättävä Speyer
Kirjoitus on osa IGTT-kampanjaa, jonka tarkoitus on levittää matkailutietoutta ja matkailun ilosanomaa. Tällä hetkellä kampanjaa järjestävät blogit TravelloverMuru Mou ja Skimbaco.

Minut löytää Instagrammista nimimerkillä curiousteea.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

18 kommenttia:

 1. Samoilla linjoilla ollaan! Vaikka Saksaa en ihan omaksi ykkössuosikiksi nostakaan, mahtui se silti omaan kymmenen suosikkimaan kärkeen. Saksa on tosiaan monen mielestä vähän tylsä, samaa mieltä olin itsekin ennen ensimmäistä käyntiäni Saksassa. Nyt olen käynyt siellä kai kuudesti enkä voi kuin ihmetellä maan monipuolisuutta ja helppoutta reissaajalle. Lisäksi se on ihanan edullinen! :) Saksa olisi kyllä oiva valinta ulkomailla asumiseen. Itsekin voisin sitä harkita, jos Suomesta pitäisi pois muuttaa. Mutta Tampereelta en noin vain suostu lähtemään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Noora, että säkin tykkäät Saksasta :). Enpä itsekään ennen Saksassa reissaamista ajatellut, että kyseessä voisi olla oikeasti todella monipuolinen ja ihana maa. Ja tosiaankin edullinenkin vielä :).

   Tampere olisi kyllä vaikea jättää taakse, saisi olla melkoisen painavat syyt siihen :)

   Poista
 2. Ei Saksa ollenkaan huono vaihtoehto ole ja sinulla näyttää olevan siitä hyvinkin monipuolinen kokemus :-)

  Itse olen kiertänyt Münchenin ympäristössä ja Pohjois-Saksan kaupunkeja. Esim Celle, Bremen ja Oberammergau ovat jääneet mieleen. Hurjan paljon olisi nähtävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saksassa riittää näkemistä! Olen käynyt kymmenissä kaupungeissa ja kylissä, mutta paikkoja, joissa haluaisin vielä käydä on vähintään saman verran lisää... Bremenistä olen muuten itsekin tykännyt :)

   Poista
 3. Kieltämättä Saksa on moninainen maa. Sen linnat, alpit, vanhat kaupunginosat ja viiniseudut kiinnostaa suunnattomasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että kiinnostaa! Haluaisin matkustaa mm. Moselin seudulla ja useampia linnojakin haluan vielä käydä katsomassa :)

   Poista
 4. Kyllä, kyllä! Nostin Berliinin itsekin lempipaikakseni IGTT-postauksessani. Mun kokemukset Saksasta rajoittuu Hampuriin ja Berliiniin, mutta kova palo olisi tutustua maahan laajemmaltikin. Saksa on yhtä aikaa toimiva ja tehokas, mutta rento ja riehakas. Hauska. Kaunis. Ruma. Eli kaikin puolin mielenkiintoinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä tutustua :). Berliini on kyllä omastakin mielestä yksi kivoimpia kaupunkeja (koko maailmassa), mutta Saksalla on niin paljon muutakin <3

   Poista
 5. Juuri luin Duunireissaaja-Hannelin Saksa-aiheisen jutun kuvien kera, ja harmittelin, etten itse reissannut sen enempää Saksassa siellä asuessa, vaikka viikonloput pääsääntöisesti vapaita olivatkin. Varsinkin nuo luontokohteet ja linnat kiinnostaisi, mutta onneksi tässä on vielä vuosi(kymmeniä) aikaa ottaa vahinko takaisin! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina ei tajua (jaksa / halua) reissailla, joten turha sitä on jälkikäteen harmitella. Saksaan onneksi pääsee niin nopeasti, että voithan siellä tosiaan myöhemminkin reissailla ja moneen kertaan :). Vaikka oli siinä kyllä ihanuutensa asua niin keskeisellä paikalla Euroopassa. Kätevää kun moniin maihin ja satoihin kiehtoviin kaupunkeihin ja kyliin pääsi samassa ajassa kuin Tampereelta Helsinki-Vantaalle ja niitä reissuja pystyi sitten tekemäänkin vaikka monta viikossa jos aikataulut joustivat :D.

   Poista
 6. Hauskaa, että aika moni on nostanut esille Saksan jollain tavalla. Kaikki selittelevät valintaansa, että kun Saksan ajatellaan olevan tylsä jne. :) Mielikuvat ovat kyllä jotain tyyliin Ruhrin alueen savupiipputeollisuutta, mutta kuten kuvasi osoittavat, Saksasta on moneksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni ihminen, varsinkin he, jotka Saksassa eivät ole reissanneet, ei ihan nosta sitä unelmalistansa kärkisijoille.. yleensä siellä listalla keikkuu ne eksoottiset Malediivit, Etelä-Amerikka, Uusi-Seelanti tai mitä lie :). Mutta Saksasta todellakin on moneksi!

   Poista
 7. Saksan suosio oli ehkä aikaisemmin jopa suurempi suomalaisilla, mutta lentojen halpeneminen jättää Saksan monelle "ylikulkumaaksi". Ei pitäisi, sillä aivan upeasta maasta on kysymys, kuten kuvissasi sen osoitit. Todella monipuolinen maa ja siellä on tekemistä ja näkemistä usealle lomalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuorempana kuulin lähinnä "vanhusten" reissaavan Saksassa. En silloin kuullut ikäisiltäni teineiltä kokemuksia maasta, joten ehkä siksi en pitänyt sitä missään määrin mielenkiintoisena. Älyttömän upea maa ja harmi jos joku jättää sen vain ylikulkumaaksi kuten itsekin tein aiemmin :/

   Poista
 8. Saksa ei taida ihan olla unelmalomakohteiden kärjessä, mutta näköjään mainio ja monipuolinen matkailumaa se on silti. Kovin paljoa en ole siellä reissannut, mutta haluaisin kyllä tutustua maahan paremmin... Kölniin kenties seuraavaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pidät Kölnistä :). Ja vaikket pitäisikään, niin ehkä tutustut silti vielä jatkossakin Saksaan. Kaikesta ei tietysti tarvitse tykätä, mutta uskoisin, että Saksassa on jokaiselle jotakin vaikkei siihen intohimoisesti tykästyisikään.

   Poista
 9. Kyllä, Saksa on loistava maa. Euroopan maista se olisi ihan kärjessä hyvänä vaihtoehtona tai peräti ykkösvaihtoehtona, jos muuttaisin Suomesta pois. Saksa on niin monipuolinen. Hyviin puoliin kuuluisi siellä asuessa myös se, että muualle Eurooppaan olisi niin lyhyt matka (verrattuna Suomesta lähtemiseen).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saksan keskeinen sijainti on ehdottomasti suuri plussa! Lyhyen matkan päässä on sitten tarjolla muunkinlaista kulttuuria ja luontoa. Ja hienoa, ettei useinkaan tarvitse käyttää lentokonetta maasta poistumiseen kuten Suomesta lähdettäessä.

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!