Irlantiin on Suomesta helppoa matkustaa. Muutama tunti lentokoneella Helsingistä ja olet Dublinin lentokentällä, josta on lyhyt matka keskustaan. Reissuun voi siis hyvin lähteä vaikka vain viikonlopuksi ja koluta siinä ajassa Dublinia ristiin rastiin. 

Monet varmasti Irlantiin lähtevätkin Dublinin vuoksi. Onhan siellä tarjolla pubeja, shoppailumahdollisuuksia ja rentoa kaupunkielämää ilman suuria ihmismassoja ja ruuhkia. Dublin on mukava ja helposti lähestyttävä. Ulkomuodoltaan se on tosin omaan makuuni vähän tylsäkin, koska arkkitehtuuri tai katutaide ei juuri tarjoa yllätyksiä.


Hieno taideteos

Mielikuvissa Irlanti on monelle kuitenkin paljon muutakin kuin Dublin; pieniä kyliä, vehreyttä ja upeita maisemia. Luonnon ja maisemien vuoksi Irlantiin kannattaakin matkustaa. 

Vuokrasimme siskoni kanssa auton lentokentältä ja kaupungin ulkopuolella liikuimme autolla. Dublinissa on vasemmanpuoleinen liikenne, johon voi kestää tottua hetken aikaa. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään  valtava kaupunkialue lukuisine kaistoineen ja liittymineen, joten ajaminen sujuu kyllä suomalaiseltakin. Dublinissa ja Irlannissa on tietulleja, mutta näistä vain M50 on käsittääkseni sellainen, jonka maksamisessa tulee olla tarkkana, koska tiellä ei ole puomeja. Tuota kyseistä tietä on tosin Dublinin alueella melko helppoa vältelläkin ja maksun voi maksaa netissä jälkikäteen. Muita mahdollisia tulleja varten on hyvä varata muutama kolikko, jotta tietulleista pääsee vaivatta jatkamaan matkaa.

Mikäli olet lähdössä Irlantiin autoilemaan, niin kannattaa ehdottomasti lukea Live now - dream later- blogista Saanan kirjoittama kattava tietopaketti automatkailusta Irlannissa!


Powerscout WaterfallMatkustimme autolla muun muassa Wicklowvuorten kansallispuistoon. Poikkesimme ensin Powerscoutin vesiputouksella, jonne on 6 euron sisäänpääsymaksu aikuiselta. Alueella on kahvila, josta ilahduimme, mutta se ilo loppui tiskille päästyämme. Kahvilaan ei tullut meidän vierailupäivänämme vettä, minkä vuoksi emme saaneet ostettua sieltä edes kahvikupillista, ruoasta puhumattakaan. Kannattaa siis pakata omia eväitä mukaan mikäli alueella haluaa viihtyä pidempään. Vesiputouksen alue ei ole järin suuri, mutta siellä on mukava tallustella ja piknikoida.

Wicklowvuorten päämääränpäänä meillä oli Glendalough. Alueella on pari järveä, kaunista metsää, patikointipolkuja ja esimerkiksi Clara Lara Funpark, missä lapset varmasti viihtyvät. Ylemmälle pysäköintialueelle auton jättäminen maksoi 4 euroa ja paikan päällä on useampi kahvila mistä valita. Erinomainen paikka piknikointiin ja paikan päällä näkyikin jonkin verran perheitä nauttimassa  lämmittävästä auringosta. Kannattaa kuitenkin laittaa mukavat kengät jalkaan ja nousta korkeuksiin. Maisemat ovat sen arvoiset.Tällä reitillä sai kulkea rauhassa
Karukin on kaunista.

YlhäälläMaisemat järvelle

Alueelle järjestetään toki opastettuja retkiäkin mikäli ei halua itse hypätä ratin taakse. Luonnonystävälle Wicklowvuorten kansallispuisto on mainio päiväkohde, koska se on vain reilun tunnin matkan päässä Dublinista.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

0 kommenttia

Kerropas mitä mieltä sinä olet!