Kaunis ja romanttinen Sevilla, Andalusian pääkaupunki, sijaitsee etelä-Espanjassa. 

Kaupunki on Espanjan neljänneksi suurin noin 700 000 asukkaallaan. Myytin mukaan kaupungin on perustanut Herkules. Historiaa ja kauniita rakennuksia kaupungissa kyllä riittääkin. Sevillan kaupunki on myös yksi väitetyistä paikoista, josta pitäisi löytyä Kolumbuksen jäännökset. Sevilla sijaitsee sisämaassa, 60 kilometrin päässä merestä.

Sevillaan pääsee matkustamaan esimerkiksi Ryanairilla, mutta ei suorilla lennoilla Suomesta, vaan esimerkiksi Brysselin tai Lontoon kautta. Sevillan lentokenttä sijaitsee kymmenen kilometriä keskustasta. Bussi kentältä keskustaan vie 20-30 minuuttia ja maksaa 2,30 euroa.

Espanjassa junaliikenne on myös melko edullista (aikataulut ja hinnat Renfen sivuilta), joten Sevillassa voi poiketa vaikka Malagasta tai muualta etelä-Espanjasta.
Majoituksia Sevillassa:

Oasis Hostel, dormi alkaen 13 euroa / yö, 2-hengen huone alkaen 40 euroa / yö. Huomaa myös 'Seville apartments', mikäli matkustat isommalla porukalla.
Sevilla Urbany, dormi alkaen 8,50-11 euroa / yö 
The Hostel Triana Backpackers, dormi alkaen 13-15 euroa / yö
Ibis Hotel, 2-hengen huone alkaen 56 euroa / yö
B&B Naranjo, 2-hengen huone 38-69 euroa / yö
Hostal Lis, 1-hengen huone 20-25 euroa / yö, 2-hengen huone 39-45 euroa / yö

Mitä Sevillassa?

-Kävele ympäri kaupungin kapeita kujia, tee myös lenkki Guadalquivir -jokea pitkin
-Innostu jalkapallosta, paikallinen joukkue on Sevilla FC
-Käy katsomassa flamencoa
-Ihastele Santa Marian katedraalia ja 98 metristä La Giralda -tornia, käy myös Placa de Españalla
-Syö herkullista ruokaa ja piipahda Sevillan yöelämässä

Sevillassa härkätaistelu on edelleen suosittua, vaikka yhä useammat onneksi pitävät tätä ns. kulttuuria raakana eläinten rääkkäämisenä. Mikäli haluat härkätaistelua käydä katsomassa, kaupungissa on härkätaisteluareena Plaza de Toros de la Maestranza


Pääsiäisen aikaan Sevillassa on paljon katukulkueita, silloin juhlitaan Semana Santaa eli Pyhää viikkoa. Lue lisää pääsiäisestä Sevillassa.
Muutama viikko sen jälkeen on Feria de Abril, jolloin kaupungissa riittää juhlia. Silloin pääsee huvipuistoon pitämään hauskaa ja näkemään lukuisia flamenco-pukuisia juhlijoita. Ruokaa ja juomaa riittää ja ajankohta on mainio Sevillassa vierailuun.

Hieman kauempana keskustasta on eläintarha MundoPark, aikuiselta hinta on 15 euroa ja eläintarha on avoinna kello 10-18.
Suosittelen lämpimästi matkaa Sevillaan. Ilmasto on miellyttävä, joten kaupunkiin voi matkustaa ympäri vuoden, erityisesti keväällä ja syksyllä. Talvisin on hieman viileämpää ja sadetta voi tulla, kesällä taas helteet ovat kovat.

Lue lisää Sevillan katutaiteesta ja väreistä sekä katsele uudempia kuvia kauniista kaupungista.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

3 kommenttia:

 1. Samaa mieltä olen, kannattaa käydä Sevillassa ja myös Granadassa, esim. Málagasta ei ole niihin kuin parin-kolmen tunnin matka junalla tai bussilla. Budjettimatkalaisen kannattaa suosia muuten bussia Espanjassa, koska se hyvin usein halvempi kuin juna (ei tosin nopeampi) ja noin puolet halvempi kuin Suomessa. Espanjassa ei ole (vielä) halpabusseja. Kaikista yleisin bussifirma on Alsa.es. Esimerkiksi meno-paluu Málaga-Sevilla (yht. n. 400 km) kustantaa Alsalla 30 €, junalla 40 €. Espanjassa on tapana, ettei lippua voi ostaa kuskilta, joten pitää aina jonottaa Alsan tms. lippuluukulle, automaatille tai sitten ostaa netistä.

  Me tehtiin lokakuussa 2011 Andalusian matka, puolet viikosta Sevillassa ja puolet Granadassa. Sää oli silloin ainakin Sevillassa vielä helteinen, mutta Granadassa sattui ikävä kyllä satelemaan, joten Alhambran kierrokselta ei tullut kovin upeita kuvia. Vinkkinä vain kaikille, että jos Granadan matkaoppaassa sanotaan, että lippuja Alhambraan voi olla vaikeaa saada, pitää se ihan oikeasti paikkansa, koska kullekin päivälle on vain tietty määrä lippuja. Jos haluaa liput, pitää olla jonossa klo 7.00 aamulla (luukku aukeaa klo 8.00), kesäsesonkina varmaan vieläkin aikaisemmin. Me oltiin jonossa klo 7.30 ja liput saatiin klo 8.17, kuten lipuista selviää:

  http://aijaa.com/0046810453655

  Klo 8.30 tulikin jo kuulutus, että liput ovat loppuneet sille päivälle. Mutta ehdottomasti vierailemisen arvoinen kohde, yksi hienoimmista paikoista koko Iberian niemimaalla. Yötä oltiin Granadan Etaphotel.com-hotellissa (nyk. Ibis BUDGET). Se oli vähän keskustan ulkopuolella, mutta bussikortin hankkimalla yhden matkan hinnaksi tuli n. 0,70 € ja plussana oli tietenkin iiso Carrefour Planet -kauppa parin sadan metrin päässä. Hinta per yö oli arkena 35 € ja vkloppuna 39 €, mikä oli ihan käypä hinta vessallisesta huoneesta, varsinkin kun kyseessä oli meidän mielestä laadukas Etap.

  Sevillassa oltiin yötä Pension La Montoreñassa. Huone jaetulla vessalla maksoi 28 €, eli sopiva hinta meidän mielestä. Siistiä oli ja ihan mukava henkilökunta, joten suosittelen muillekin budjettireissaajille. Niin, ilmastoinnista olisi pitänyt maksaa 3e/yö, mutta tuohon aikaan lokakuussa sille ei ollut käyttöä. Toinen tilanne olisi nyt, kun Sevillaan on luvattu ensi viikoksi 35-37 astetta. Huh, se olisi aivan liian tukalaa meille, joten ehkä kuitenkin valitsen tämän vetisen Suomen kesän, vaikka välillä vähän ketuttaakin..

  Nähtävyyksistä sen verran, että Plaza de España oli mun mielestä paras nähtävyys Sevillassa. Myöskään Sevillan Alcázaria (Real Alcázar de Sevilla) ei kannata ohittaa, vaikkei se kylläkään päihittänyt Alhambraa mitenkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pitkästä kommentistasi, tästähän löytyy hyviä vinkkejä muille! Hyvän hintaisessa hostellissa yövyitte. Lokakuu onkin hyvää aikaa matkustaa Sevillassa mikäli ei liiasta lämmöstä tykkää. Itse viihdyn kyllä myös 40 asteen helteissäkin, mutta silloin meren/järven läheisyys on melko välttämätön, joten Sevillassa sellaisissa helteissä oleminen ei ole kaikista houkuttelevin ajatus.

   Poista
 2. blablacar maksaa vaan 20 edes takas malaga-sevilla

  VastaaPoista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!