Nyt tulee tietoa Budapestin matkani kustannuksista sekä Budapestin hintatasosta.Ostin lennot Ryanairilta 37 eurolla, maksoin lennot Prepaid Mastercardilla ja matkustin käsimatkatavaroilla, joten mitään ylimääräisiä kustannuksia hintaan ei tullut. Paikan päältä nostin rahaa automaatista 27 000 forinttia eli 98 euroa. Lisäksi nostosta meni nostopalkkiota 4,45 euroa. Minulla oli kentälle palatessa rahaa vielä jonkin verran forintteja jäljellä, mutta en halunnut kantaa niitä takaisin Suomeen, joten käytin ne kentällä. Edellisten lisäksi minulla meni vielä rahaa 10,60 euroa matkoihin Tampereelta Pirkkalan lentokentälle ja takaisin.

Kokonaisbudjettini oli siis noin 150 euroa.

Liikenteen matkakortti kannattaa, jos käyttää metroa ja ratikkaa paljon

LIIKKUMINEN

~Menopaluulennot Ryanairilla 37 euroa

~Kuljetukset Tampere-Pirkkala-Tampere 10,60 euroa

~Bussi + metro kentältä Budapestin keskustaan 2,32 euroa (640 HUF)

~24-tunnin julkisen liikenteen matkakortti 5,63 euroa (1550 HUF)

MAJOITUS

~4 yötä dormihuoneessa Ravin -hostellissa 25,45 euroa (7000 HUF)

NÄHTÄVYYDET & TEKEMINEN

~Luolat Szemlö-hegyi ja Pál-völgyi yhteislippu 6 euroa (1650 HUF)

~Elokuvalippu 5,60 euroa (1540 HUF)

~Luonnontieteellinen museo "blue area" 1,63 euroa (450 HUF)
Loput rahat, reilut 50 euroa, minulla meni ruokaan ja kahviloihin. 

Budapestin hintataso vaihtelee melkoisesti ja tarjolla on halvempaa ja kallista. Itse ostin ruokani kaupasta ja kahviloista, kerran kävin gyroksella. Muuten en pistäytynyt pikaruokapaikoissa, mutta niiden hinnat olivat edulliset. Myös ravintolat jätin kokonaan tällä reissulla väliin. Tässä muutamia hintaesimerkkejä (1 euro = 275 HUF, laskettu pankkini veloittaman summan mukaan), joita itse maksoin tai näin:


Kauppahallista sai edullisia hedelmiä ja vihanneksia

Esimerkkihintoja

Vesipullo lentokentällä 1,15 euroa (315 HUF)
Vesipullo kaupassa 0,25-0,35 euroa (65-100 HUF)
Banaanin, rypäleen, omenan ym. kilohinta kaupassa 1,45 euroa (399 HUF)
Jogurttipurkki 0,25-0,35 euroa (65-100 HUF)
Smoothiet kaupassa 1,75 euroa (479 HUF)
Cashew-pähkinät 1,55 euroa / 100 g (429 HUF)
Valmispatonki kaupassa ja kahvilassa 1,45-2,50 euroa (399-685 HUF)
Valmissalaatit kaupassa 1,80-2,10 euroa (500-580 HUF)
Gyrokset ja kebabit 1,80-2,90 euroa (500-800 HUF)
Kaakao kahvilassa 3 euroa (800-820 HUF)
Kahvi kahvilassa 1,50-2,55 euroa (450-700 HUF), espresso 0,90 euroa (250 HUF)
Juustokakku kahvilassa 2,25-2,35 euroa (620-650 HUF), kakut kaupoissa 1,45 euroa (399 HUF)

Viinipullo 0,75 litraa / 9 % oli tarjouksessa 0,72 euroa (199 HUF), yleisesti hinnat näyttivät kuitenkin pyörivän muutamissa euroissaKahvin/kaakaon hinta on pienen kupin, mutta se vastaa Suomen kahviloiden normaalia/isoa kuppia. Join juomani viihtyisissä kahviloissa keskustan alueella, mikä varmaan näkyi hinnassa. Erikoiskahvien hinnat vaihtelevat laidasta laitaan. Ruoat ostin lähinnä Sparista, mutta pikaisesti vilkaistuna isompien kauppojen hinnat olivat hieman edullisemmat. Vesi on Unkarissa juomakelpoista, joten sitä mahdollisuutta kannattaa tietysti hyödyntää.

Yhteenvetona, Budapest on suomalaisen kukkarolle hyvinkin ystävällinen!

Kaupunki on kiehtova, joten matka sinne kannattaa. Voit lukea muita tekstejäni Budapestista oikealla olevan Budapest - tägin takaa.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

9 kommenttia:

 1. Kiitoksia taas budjettipostauksesta. Kommentoin vielä myöhemmin näitä Budapestiin liittyviä postauksia.

  Tällä hetkellä me ollaan Krakovassa ja tietenkin pikkurahalla liikenteessä (kuinkas muutenkaan?)!

  Reitti on ollut tähän mennessä seuraavanlainen:
  http://aijaa.com/LNY0L8
  Ja lentojen (menopaluun) hintakin selviää kuvasta eli yht. 2 PLN!

  Takaisin Suomeen viikolla 43. Suunnitelmissa olisi nähdä Krakovan lisäksi ainakin Auschwitz ja Zakopane.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matka kuulostaa hienolta ja varmasti onkin! Oikein mukavaa reissua!

   Poista
  2. Nyt on palattu Puolasta ja mukava oli reissu. Suosittelen kaikille Pienellä rahalla maailmalle -blogin lukijoille käyntiä Krakovassa ja Zakopanessa. Ja mikä ettei matkailua muuallakin Puolassa, siellä riittää näkemistä ja budjettimatkailijan kukkaro hymyilee, kun ne zlotit eivät vain hupene vaikka kuinka yrittäisi tuhlata (hehe :).
   Lisäksi jokaisen tulisi käydä ainakin kerran elämässään Auschwitzissä. On vaikea kuvailla tunnetilaa, johon itse jouduin siellä paikanpäällä. Tunnetilaa vahvistaa vielä se, että tästä kaikesta käsittämättömästä hulluudesta on vasta n. 70 vuotta aikaa. Mutta täytyy kommentoida lisää Puolasta, jos tänne blogiin joskus joku postaus siitä ilmestyy.

   Eli siirrytäänpä Budapestin budjettiin:

   Ensinnäkin tuosta rahanvaihdosta kommentoisin sen verran, että usein saattaa olla edullisinta vaihtaa euroja vasta paikanpäällä: http://www.tarkkamarkka.com/blogi/2012/09/ruplien-vaihtaminen/

   Esim. ainakin Krakovassa vaikutti siltä, että kaikista parhaan kurssin saisi vaihtopisteessä. Kerran kun kävin vaihtamassa euroja zloteiksi, päihitti se jopa Visa-kortin kurssin (oman korttini kurssiin lisätään vielä 1,5 % palkkiota ostosummasta). Meillä ei kuitenkin ollut tarpeeksi euroja mukana 10 päiväksi, joten piti nostaa rahaa vielä automaatista (nostopalkkio 2,5 % + 2€!!)

   Omien kokemusteni mukaan huonoin vaihtoehto on vaihtaa Suomessa rahaa ennen matkaa tai kohdemaan lentokentällä. Olosuhteiden pakosta näin saattaa joutua tekemään, kuten meidän Budapestin reissullamme. Kun lento oli sen verran myöhään perillä (23.45), oli pakko vaihtaa muutama kymppi (tai siis reilu kymppitonni) etukäteen Forexilla, koska milloinkaan ei pidä luottaa siihen, että ekan yön majapaikassa toimisi luottokortti (vaikka hostellin sivuilla niin sanottaisiinkin, esim. näin kävi meillä juuri Zakopanessa, maksupääte oli "rikki"). No, Budapestin tapauksessa rahan vaihtaminen oli kuitenkin turhaa, koska ekan yön hostellipaikka hyväksyi myös euroja (huonevaraus oli euroissa), joten maksettiin käteisellä euroina ja jätettiin forintit muuhun käyttöön ja loput ostokset maksettiin Visalla.

   Mitä tulee Budapestin yleiseen hintatasoon olisi sielläkin varmasti yhtä halpaa kuin Puolassa (esim. ruoka kaupassa), mutta kovan ruuan arvonlisäverotuksen (18 % ja 27%) takia ruuan hinta on melko lähellä Suomen hintoja. Puolassa peruselintarvikkeiden ALV on 5 % ja 8 %, mutta "luksustuotteet" kuten vesi, kahvi, tee, alkoholi, makeiset maksavat enemmän, koska niillä ALV 23%. Puolan kahvi ei ole muutenkaan mitään maailman parasta (eikä siis todellakaan halpaa yleiseen hintatasoon nähden), mutta Unkariin menisin ehdottomasti uudestaan juuri hyvänmakuisen ja edullisen kahvin takia. Saimme esim. kaksi hyvänmakuista cappucinoa Andrassy Utilla 500 ft:lla :)
   http://aijaa.com/KHkFdJ

   Poista
 2. Oletpa matkustanut todella pienellä budjetilla, ihailtavaa! Oulusta ei kyllä pääse millään lennolla läheskään noin halvalla mihinkään ulkomaille (ja jos täältä tulisi vaikka junalla Tampereelle, maksaisi sekin paljon enemmän kuin lennot sieltä Budapestiin). Asuisinpa Tampereen lähistöllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuo budjetti kauheasti kyllä vaatinut, kun Budapestissa tosiaan on vielä edullista :). Suomessa matkustaminen on ikävän kallista, joten se on kyllä totta, että pohjoisemmassa asuvat eivät ihan näin halvalla pääse ulkomaille. Halpabussitkaan eivät ole vielä kunnolla sinne rantautuneet, mutta eiköhän sekin ole vielä edessä :)

   Poista
  2. Jep, kyllähän sen suurimman osan budjetista lohkaisee yleensä lennot/muu kulkeminen määränpäähän. Mutta valintakysymyksiä, voisinhan ihan hyvin muuttaa vaikka Tampereelle, sitten pääsisin halvemmalla ulkomaille :) Tosin taitaa asumisen hintataso olla sitten vähän korkeampi kuin täällä, joten ehkäpä niillä säästetyillä pennosilla voi maksaa sen liikkumisen Etelä-Suomeen :)

   Poista
  3. Näinpä juuri. Valintojahan ne on missä asuu, mutta tosiaan voisi asumiskustannukset sitten taas nousta vaikka matkustuskustannukset laskisivatkin. Ja tietenkään ihan kaikkea ei viitsi rahassa mitata, asumispaikka varmasti kannattaa valita sen mukaan missä viihtyy kun kotona/kotipaikkakunnalla kuitenkin useimmat meistä viettävät suurimman osan elämästään :)

   Poista
 3. Tosi mielenkiintoinen blogi!
  kävin Budapestissa nyt lokakuun alussa 2013. Rahanvaihto vaihtopisteissä oli helppoa ja nopeaa. Kurssi lienee edullisempi kuin vuosi sitten, 1€:lla sai noin 293 HUF, lisäksi meni pieni vaihtopalkkio. (Kerran se oli 500HUF ja muita kertoja en noteerannut).

  Ilahduin erityisesti halvoista kahvilahinnoista. Ihana leivos ja cappuccino pöytään tarjoiltuna vain luokkaa 1000HUF, 3,4€.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä näyttää olevan! No hyvähän uutinen meille suomalaisille, että Budapest on entistä edullisempi :). Edulliset kahvilat muistan minäkin. Monissa paikoissa näytti olevan hyvät valikoimat, pöyriin tarjoilu ja hinnat yli puolet siitä mitä Suomessa vastaavissa paikoissa. Kahviloiden ystävälle ja herkkusuille Budapest onkin loistopaikka!

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!