Olimme Nerjassa, Etelä-Espanjassa, viikon verran tammikuussa 2014. Majoituimme Nerjassa kolmen tähden hotellissa puolihoidolla. 


Idea kyseiseen hotelliin menemisestä tuli kun halusimme Espanjassa ollessamme käydä uimahallissa tai kylpylässä hemmottelemassa itseämme ja niitä etsiessämme löysimme kylpyläosastoja monista hotelleista. Hinnat ja ehdot yksittäisiin kylpyläreissuihin vaihtelivat reilusta kympistä ylöspäin henkilöltä ja paikalliseen uimahalliin olisi pitänyt liittyä jäseneksi korkealla hinnalla. Päädyimmekin katselemaan myös majoitusten hintoja näistä kylpylähotelleista, koska meillä oli joka tapauksessa useampi viikko Espanjassa aikaa ilman asuntoihin tai hotelleihin tehtyjä varauksia.

Hotel Nerja Clubista löysimme hyvään hintaan majoituksen puolihoidolla. Katsoimme, että hotellissa on pieni uima-allasosasto sisätiloissa, kävelymatka keskustaan, ilmainen internet sekä jonkinlainen kuntosali, joten laitoimme varauksen menemään. Sitä ennen kuitenkin luimme vielä paikasta positiivisia kommentteja ja kyselimme itse hotellista lisää.

Paikan päälle tullessamme meidän ei tarvinnut pettyä. Saimme ison ja modernin huoneen pienellä parvekkeella ja kylpyammeella. Kuntosali oli pieni, mutta ajoi jotenkuten asiansa. Pieni uima-allasosasto oli myös mukava ja porealtaassa tuli istuttua useimpina iltoina. Saunaa ei valitettavasti ollut, mutta sen me tiesimmekin etukäteen.

Puolihoitoon kuuluvat aamupala ja illallinen täyttivät vatsan, koska ruokaa sai syödä niin paljon kuin jaksoi. Itse ruoka oli aamuisin aina samaa, kuten leipää, muroja, jogurttia, hedelmiä, pekonia, munakokkelia. Iltaisin tarjoiltavat vaihtelivat salaateista lasagneen ja pihveihin ja esillä oli aina useampia vaihtoehtoja. Ruoan taso ja makuelämykset vaihtelivat melko paljon. Suurin osa ruoasta oli kuitenkin tuhtia ja epäterveellistä, joten viikko hotellin buffet-pöytää riitti hyvin.

Maksoimme viikosta 315 euroa, joten yön hinnaksi tuli 45 euroa, näiden lisäksi juomista piti vielä maksaa erikseen illallisella. Kohtuullinen hinta hienosta huoneesta, aamupalasta, illallisesta ja pienestä kylpyläosastosta kahdelle hengelle. Vastaavanlaisen paketin voisin varata jatkossakin, mutta ehkä tuollainen viikko on sopiva aika tuollaiseen. Eräs hotellin asiakas viipyi siellä viisi viikkoa. Voisin itse siinä ajassa kuvitella jo kyllästyväni syömään kaksi kertaa päivässä samassa kellariravintolassa ja melko samanlaisia ruokiakin syöden. Ympäristö, ruoan laatu ja aktiviteetit vaikuttavat tietenkin viihtyvyyteen.

Kaupunkina Nerja oli mukava vierailukohde. Keskustalle en itseasiassa juurikaan lämmennyt. Se oli ihan kiva, mutta pelkästään sen takia en Nerjaan matkustaisi. Nerjan keskustan ulkopuolella löytyi kuitenkin mukavaa tekemistä ja näkemistä ja minulla on kolme syytä miksi Nerjaan tykästyin: upeat tippukiviluolatpatikointi kivoissa maisemissa sekä kiehtovat sokeritehtaan rauniot.
Onko teillä kokemuksia puolihoito- tai täysihoito-majoituksista?

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta. Kyseessä on kansainvälinen tempaus ja Suomessa sitä vetävät Satu Destination Unknown - blogista, Nella Kaukokaipuu - blogista ja Veera Running With Wild Horses - blogista. Ohjeet voit lukea täältä.

Minut löytää Instagrammista nimimerkillä curiousteea.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

18 kommenttia:

 1. Viime toukokuussa oltiin Kusadasissa Turkissa pari yötä puolihoidolla. 35€ yö ja ihan rannalla, tosin kaupungin ulkopuolella. Oli kyllä muutamaksi päiväksi oikein hyvä vaihtoehto! Ruoka ihan maittavaa ja hotelli päivisin ihanan rauhallinen, kun muut vieraat oli lähinnä yhdeksi yöksi pysähtyviä turistibussillisia. Tämän lisäksi on tullut kokeiltua muutaman kerran all-inclusive hotelleja, kun olen reissussa ollessani treffannut vanhempiani (kerran Venezuelassa ja toisen kerran Turkissa). Ainakaan nämä tällaiset joihin pakettimatkoja järkätään ei oikein oo mun juttu. Ja ne on usein myös aika hintavia, varsinkin jos ei juo tuoppikaupalla alkoholia joka päivä. Niin ja ollaanhan me Atlantin yli risteilty täysihoidolla. Se olikin paljon mukavampaa ja puolet halvempaa, tosin alkoholista olisi pitänyt maksaa erikseen. Tällaisella täysihoitoristeilyllä viihdyttiin niin hyvin, että toinen Atlantin ylitys on jo varattuna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Risteilyyn täysihoito muuten sopiikin loistavasti! Tosiaan kun tulee varmasti halvemmaksi eikä sitä valinnanvaraakaan ole, toisin kuin maissa :). Tuollaiselle risteilylle haluaisin minäkin joskus, ainakin ajatuksen tasolla kuulostaa kivalta kokemukselta.

   Poista
 2. Yli kymmenen vuotta sitten majoituttiin Tunisiassa puolihoitoon, eikä tykätty yhtään :P Se oli meidän toinen yhteinen matkamme ja valitsimme ensimmäisenRodoksella vietetyn pariviikkoisen reissumme jälkeen eksoottiselta kuulostavan Tunisian seuraavaksi kohteeksemme. Paikan päällä kulttuuri yllätti meidät ja ymmärsimme miten paljon uskonto vaikuttaa tietyillä alueella....Naisia ei paljon katukuvassa näkynyt ja monet innokkaat kaupustelijat hotellin kulmilla olivat todella tökeröitä, kun emme halunneetkaan ostaa heiltä mitään. Miehen pitkät hiukset olivat myös kova kritiikin aihe :D

  Tartuimme halpaan pakettimatkaan, johon kuului aamu- ja iltapala. Tutkittiin kuitenkin niin paljon paikkoja, että missattiin usein iltapala, kun ei oltu hotellilla ruoka-aikaan. Aamupalallakin oli tosi niukasti kasvisvaihtoehtoja....Muutenkin hotellin henkilökunta suhtautui tosi nihkeästi siihen, että vietiin omia eväitä huoneeseen, esim. vettä ja hedelmiä. Ilmeisesti kaikki ruoka olisi sitten pitänyt syödä heidän ravintolassaan :D Sen koommin ei olla puoli tai täysihoitoja otettu, koska ei kuitenkaan jumitella majapaikalla, vaan tutkitaan ympäristöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa ikävältä kokemukselta, hommat vielä kun kasautuvat niin ne tuntuvat helposti vahvemmiltakin kuin jos vain olisi yksi harmillinen asia sattunut.

   Tuon ympäristön takia pohdinkin täysihoidon järkevyyttä itselleni. Minun kun on vaikeaa pysyä paikallani täysin uudessa ympäristössä, joten jos ottaisin täysihoidon, niin sen melkein pitäisi olla ennestään tuttu paikka tai sitten tuollainen laivaristeily, mistä Mirje ylempänä kertoi. Puolihoito kuitenkin toimii hyvin siinä tapauksessa jos aamupalalle pääsee aikaisin ja illallinen on myöhään, koska usein se välissä oleva 10-14 tuntinen riittää mainosti päiväretkiin. Aamupala + lounas - puolihoitopaketti ei taitaisi kannattaa minun kohdallani. Huonona puolena on kuitenkin juuri ruoan rajallinen määrä / epäterveellisyys.

   Poista
 3. Viimeisimmällä Aqaban reissulla meillä oli ensimmäistä kertaa puolihoito, jossa tarjottiin buffet aamupala ja illallinen koostui aina päivän keitosta, salaatista, pääruuasta ja jälkiruuasta. Siinä oli syömistä ja oli todella kiva kun ei ollut buffet tyylinen vaan nenän eteen tuotiin vain aina päivän ruokaa. :D Tuli syötyä paljon sellaista ruokaa, jota ei kyllä muuten olisi koskaan tilannut. Esim. kaikki arabialaiset alkukeitot, jotka oli kyllä hyviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kiva puoli on kyllä valmiiksi maksetussa pöydässä, että tulee helposti maisteltua kaikkea sellaista mitä ei muuten raaskisi tai osaisi ostaa kun ei tiedä tykkääkö vai ei. Tämä on ehkä se syy miksi niiiiiiin rakastan Espanjan tapas-kulttuuria tai Aasian halpoja ravintoloita: voi huoletta tilata listalta kaikenlaisia oudon kuuloisia tai näköisiä ruokia, koska vaikka ei maistuisikaan, niin ei mene montaa euroa hukkaan :)

   Poista
 4. En oo ikinä ollut omin päin millään "hoidolla" missään... kerran kai lapsena perheen kanssa Mallorcalla. Mutta sellasen jutun voisin mainita, että mun isovanhemmat asui aikanaan kaikki talvet Nerjassa, jossa niillä oli oma pieni talo. Golfaaminen oli 70-luvulla Suomessa aika eri tasolla kuin nykyään ja ne oli pakkomielteisiä harrastajia, joten sinne ne vaan lähti ite autolla joka vuosi. Ite en valitettavasti ikinä päässy käymään, kun se talo ehdittiin myydä ennen mun maailmaantuloa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Kea isovanhemmistasi! Ihanaa kun ihmiset seuraavat intohimojaan :)

   Poista
 5. Ei oo kokemusta puoli/täyshoidoista, mutta teidän majoitus näyttää ihan kelpopaikalta eikä hinta päätä huimaa! :) Tykkään tosin itse valita ruoat ja juomat, sen suhteen en lähtis vastaavaa hakemaan, kuntosali ja uima-allasosastot on toki plussaa hotellissa kuin hotellissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mukava paikka, varsinkin meille kun me olemme totutelleet hienompiin majoituksiin vasta tässä parin viime vuoden aikana. Vielä pari-kolmekin vuotta sitten tuon majoituksen laatu olisi ollut mun standardeilla todella, todella vau :D

   Poista
 6. Tuo on kyllä tosi kohtuullinen hinta puolihoidosta! Omakohtaisia kokemuksia ei ole sitten lapsuuden perhereissupäivien, mitä nyt töissä järkkäilemme ryhmille vastaavia :) Me ollaan nyt viime aikoina yleensä aina vuokrattu kämppiä, ne ovat olleet käteviä ja edullisia muksujen kanssa matkustettaessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin katson nykyään ensimmäisenä asunnot kun olen lähdössä reissuun. Sen lisäksi, että ne ovat käteviä, ovat ne myös persoonallisempia ja mukavempia sekä usein myös halvempia kuin hotellit, varsinkin isommalla porukalla matkustettaessa. Suosittelen muillekin!

   Poista
 7. Viime keväänä Mallorcalla oltiin viisi päivää erittäin kohtuullisessa Hotel Floridassa mielettömillä maisemilla ja puoli hoidolla. Ei maksanut muistaakseni kuin sen 300€/2hh ja oltiin hyvinkin tyytyväisiä. Tähän asti luulin että se oli ihan melkein neljän tähden buffet mutta kyllä nyt meni uusiksi. Ollaan tällä hetkellä Semiramis hotellissa Teneriffalla ja hotellin buffet on ainakin viiden tähden. Jopa sisko ja äiti jotka noudattaa melkolailla gluteenitonta ja syövät yltiöterveellisesti saivat lautaselle vuoret kasattua! Se jo kertoo paljon että kaikki on huomioitu :) ja hintaa tulee viikolta tälle paikalle 240€/naama :) kyllä kelpaa vietellä vielä kuus päivää! Minusta puolihoito on ihan fiksu keksintö, all inclusive lomalle en ikinä lähtisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, hienoa kuulla, että terveellisempääkin safkaa oli tarjolla! On kivaa, että kaikki otetaan huomioon. Varsinkin kun usein ne, joilla on rajoittuneempi ruokavalio eivät voi syödä mitä vain, mutta kuka vain voi syödä gluteenitonta ym. ruokaa :). Mikäli tuollaista ruokaa olisi ollut meidänkin hotellissa tarjolla, niin olisin viihtynyt varmasti vielä paremmin!

   Poista
 8. Aika edullisesti olette saaneet puolihoidon ja tasokkaan majoituksen! Toki ei-sesonkiaika vaikuttaa hintaan paljon :) Me maksettiin silloin vuosia sitten elokuussa Málagan hostellistakin enemmän (ei omaa kylppäriä/vessaa ja aamupalana sämpylä hillolla). Siinä mielessä on kyllä hyvä matkustaa sesongin ulkopuolella :)

  Minulla on tosiaan kaksi kokemusta all inclusive -hotellista, tosin aina muutama päivä kerrallaan. Ja itse asiassa kun luin näitä kommentteja, muistin että olen ollut työmatkalla Välimeren risteilyllä, missä oli myös all inc kaikilla matkustajilla. Laivalla on toki rajatut vaihtoehdot muutenkin, joten sopi siihen ihan hyvin. Ja ruokaa oli laidasta laitaan hienompaa fine diningista ja Johnny Rocketsiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sesongin ulkopuolella matkustaminen on kyllä mun juttuni :)! On halvempaa ja väljempää.

   All inclusive voisikin toimia paremmin pari päivää kerrallaan tai nimenomaan tuollaisella risteilyllä!

   Poista
 9. Olipa hyvä hinta puolihoidosta! Kerran olen ollut Tunisiassa sellaisessa, tosin siitä on jo aikaa. Käteväähän se on.

  Ja kylpyamme on aina plussaa, lomalla yritän aina valita hotellin jossa sellainen on. Pitkän päivän jälkeen vaahtokylpy on ehdoton! Mikäli se amme vastaa siisteysstandardejani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, hyvä lisäys tuo viimeinen ;). Noita ammeita kun tulee aina välillä vastaan kaikista surkeimmissakin majapaikoissa, mutta ne eivät tosiaan aina houkuttele vaahtokylpyyn :D. Siisteissä hotelleissa / asunnoissa se on kyllä plussa, sen verta harvoin kun ainakin itse kylven (tai edes saunon!).

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!