Berliini jos mikä on kaupunki missä katutaidetta, hylättyjä rakennuksia ja underground-menoa ei juuri tarvitse etsiä. Sitä suorastaan heitetään silmien eteen, varsinkin siinä vaiheessa kun suuntaa askeleensa itään päin. Me majoituimme Friedrichshainissa ja myös suurimman osan ajastamme pyörimme siellä. Vaikka lännen puolellakin löytää paljon kiehtovaa menoa, niin itäisemmän puolen Berliiniä koin todella upeaksi!

Seuraavat kuvat ovat Berliinin muurilta. East Side Gallery, joka on 1,3 kilometriä pitkä, on kävelemisen arvoinen historiansa ja hienon katutaiteen vuoksi. Muurin pätkiä löytyy muualtakin Berliinistä. Me törmäsimme yhteen ulkoilmanäyttelyyn, mutta en muista paikan sijaintia tarkalleen, kolme viimeistä kuvaa on otettu sieltä.
Sen lisäksi, että hienoja maalauksia löytyy sieltä täältä, Berliini voi hyvinkin olla tarrojen pääkaupunki! Suuntaa katseesi myös kohti korkeuksia. Tieviittojen päältä voit bongailla pieniä ukkoja erilaisissa asennoissa! Ja karhuja näkyy katukuvassa myös.

Jos kaupungissa olisi pidempään, voisi olla hauskaa ottaa tavoitteeksi löytää kaikki ukot ja karhut katukuvasta. Kuinkahan paljon niitä mahtaa olla? Näiden lisäksi katutaiteilijoihin törmää tietenkin usein, kadulla voi tulla vastaan ties minkälaista häkkyrää ja museoita kaupungissa riittää viikkokausiksi!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

6 kommenttia:

 1. Minäkin tykkään kiinnittää huomiota pieniin (tai joskus jopa yllättävän suuriin) yksityiskohtiin kadulla, kuten juuri noihin tarroihin ja katutaideteoksiin. Istanbul oli myös täynnä noita, ja se onkin yksi syy, miksi niin kovasti tykästyin kyseiseen kaupunkiin! Berliinissä en ole vielä päässyt käymään, mutta näitä sun postauksia lukiessa alkaa yhä enemmän tulla semmoinen olo, että siellä on päästävä jossain vaiheessa (mielellään pian!) käymään :) Kiitos Teea kun jaoit nämä kuvat täällä blogissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sinäkin tykkäät! Istanbulissa olimme itse niin vähän aikaa (ja pyörimme ihmeellisellä seudulla), että siellä itse ihastelin lähinnä ränsistyneitä rakennuksia. Pitää mennä vielä toistekin ja viipyä vähän pidempään kuin vuorokausi :). Sun tekstejä sieltä onkin ollut kiva lukea!

   Lähde ihmeessä jossain vaiheessa Berliiniin! Haikailen sinne jo takaisin :)

   Poista
 2. Eli ehkä mun ja Berliinin ongelma oli se, että taidettiin pyöriä lähinnä lännessä.. no ainakin näistä kuvista niin päättelin :) Upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itä ja länsi eroavat kyllä toisistaan melko paljon! Me pyörittiin lähinnä idässä. Lännessäkin oli kyllä kaunista, mutta kyllä tuo itäisempi puoli ihastutti enemmän :)

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!