Pari viikkoa sitten vietimme aikaa Tampereella bloggaajien kesken. Perjantain vietimme pienemmällä porukalla mm. lumikenkäillen ja saunoen. Lauantaina meno ja meininki jatkui toisella tapaa.

Ylärivi: Kaaosta ja kukkamekkoja, minä, Pöndekengissä, Fat in BKK, Angata, Popot pogoillen,
Alarivi: Hear the World´s Whisper, Tuntemattomaan ja takaisin, Laura let´s go sekä Palmuasema.

Aamu alkoi Juicen kirjastossa. Muutaman tunnin yöunien jälkeen pöllähdin paikalle tapani mukaan aamu-unisuudesta vielä kärsien ja jouduin melkein heti haastateltavaksi muutaman muun matkabloggaajan kanssa. Siinä kävin päässäni taistelua itseni kanssa, että haluanko mitään haastatteluja edes antaa ja mitä ihmettä edes valmistautumatta sanoisin. Päätin ottaa tämän mukavuusalueeni ulkopuolelle astumisen haasteena ja unohtaa monet aiemmat huonot kokemukseni lehtihaastatteluista. Hauskaa oli, Ylen lehtijuttu Yritykset alkavat ymmärtää matkabloggaajan arvon: "Ethän kirjoita mitaan kriittistä" julkaistiin heti samana päivänä.
Haastattelun jälkeen pääsimme itse asiaan, eli tutustumaan muihin, juomaan kahvia, kuulemaan Juicen rakkaudesta kirjoihin ja matkustamiseen sekä keskustelemaan blogien yhteistyökuvioista. Parisen tuntia taisimme kirjastossa viettää ja se aika oli hyvin käytetty. Oli todella mukavaa tutustua muihin bloggaajiin. Paikalla olivat blogien AngataPopot PogoillenFat in BKKHear the World´s WhisperPalmuasemaTuntemattomaan ja takaisinLaura Let´s go, Kaaosta ja kukkamekkoja sekä Pöndekengissä kirjoittajat. Kirjastossa kuulimme Rositan ja Annan kirjaprojektista, mikä kuulostikin mielenkiintoiselta! Siitä kuulemme varmasti lisää jatkossa.

Päivä ei toki päättynyt tähän, vaan kävimme myös mustamakkarabaarissa, meille sponsoroidulla kierrosajelulla sekä kävelykierroksella Finlaysonin alueella. 
Lisäksi nousimme Marian kanssa mustamakkarabaarikeikan jälkeen lokakuussa avatun tornihotellin 25. kerrokseen, Moro Sky Bariin. Tämä visiitti ei ollut ohjelmassa mukana, mutta hotelli sijaitsee Tullintorin vieressä ja meillä sattui olemaan parikymmentä minuuttia luppoaikaa käytettävissä, joten otimme ajasta kaiken irti. Tornista kuitenkin lisää vielä myöhemmin, sieltä jatkoimmekin bussikierrokselle.

Järjestetyt kiertelyt olivat todella mukavia vaikka sen erikoisempia uusia asioita ei enää Tampereella monta vuotta asuneelle esille tullutkaan. Muistoja kuitenkin näkyi jokaisessa rakennuksessa, kadunkulmassa, torissa, kahvilassa. En tiedä onko se enää mahdollista, mutta ihastuin omiin kotikulmiini vielä entistä enemmän tämän viikonlopun jälkeen, joten ehkäpä nämä kierrokset toimivat sitten toisella tapaa kuin kaupungissa ensimmäistä kertaa vieraileville.

Iloitsin siitä, että pääsimme bussikierroksen kulkemaan samanlaisella julkisen liikenteen bussilla kuin mitä kaduilla päivittäin muutenkin kulkee. Oppaamme oli mainio, todella hyvä kertomaan kaupungin asioista. Siltikin harmittelin kierroksen jälkeen, että moni todella kiva paikka jäi kierroksella välistä. Esimerkiksi Kalevan ja iki-ihanan Pispalan ohitimme tyystin, Tammelassa ja Pyynikilläkin (missä sijaitsee kuuluisa näkötorni) kiertelimme vain ohimennen. Parhaimmat jutut ovat yleensä peruskierrosten ja esitteiden ulkopuolella, näin siis ilmeisesti Tampereellakin. Toisaalta meillä meni tuollakin kierroksella melkein 1,5 tuntia, joten kyllä tämä Tampere on melkoisen iso kaupunki ruuhkineen. Kaikkea ei päivässä ehdi, se on selvä!

Kivoin esiteltävä kohde bussikierroksella taisi olla Kehräsaari, jota jalkauduimme hetkeksi tutkimaan. 

Tämä sekä seuraava kuva on otettu syksyllä 2014, kuten lumen puutteesta voisi päätellä.Kehräsaari on hyvin pieni alue Tampereen keskustassa, mutta todella suloinen. Siellä on esimerkiksi itsenäinen elokuvateatteri Niagara, Takon tehdas, pieniä putiikkeja sekä muutama rafla, joiden terassit ovat houkuttelevia kesäiltaisin.

Bussikierroksen jälkeen odottelimme Finlaysonin kävelykierrosta alkavaksi Vanhan kirkon edessä ja siinä odotellessa saimme takoa omat rahamme! Se oli todella hauskaa ja nytpä hallussani on harvinaislaatuinen kolikko. Rahan takomisen jälkeen alkoikin Finlaysonin kävelykierros, minkä aikana oppaamme Liisa paneutui alueen mielenkiintoiseen historiaan.

Kävelykierroksen jälkeen muut jatkoivat vielä Finlayson tunnelmallisen Tallipihan kakkukahveillekin, mutta meikäläisen piti siinä vaiheessa suunnata kotiin lepäämään ja keräämään voimia iltaa varten. Me suuntasimme Lauran kanssa vielä illasta tornihotelliin saunomaan ja tällä kertaa yöllistä Tamperetta ihailemaan hotellin 25. kerroksesta. Kotiin palasin väsyneenä, mutta tyytyväisenä hyvin käytetystä päivästä. On tämä Tampere vain mainio mesta.

*Yhteistyössä Visit Tampere sekä Hiking Travel, jotka tarjosivat meille kierrokset. City makkarabaari tarjosi lisäksi bloggareille alennuksia.*


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

10 kommenttia:

 1. Sustahan tuli yhdessä viikonlopussa Tampereen saunojen asiantuntija! :D Jee, odotan innolla juttua Tornista!

  VastaaPoista
 2. Hauska viikonloppu oli ja varmasti olet oikeassa: parhaimmat helmet eivät välttämättä aina ole bussikierrosreitin varrella... Mutta innostus Tamperetta kohtaan kasvoi kyllä huomattavasti ja tuumailen jo koska pääsis uudestaan tuonne Torni hotelliin, tällä kertaa ihan trinksulasi kädessä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että nousi! Saatan olla hieman puolueellinen, mutta on aina yhtä kivaa kuulla kuinka joku tästä kaupungista tykkää! Torni sopii kyllä hyväksi kilistelykohteeksi :)

   Poista
 3. Kivan kuuloinen kierros teillä! :)
  Me Barcelonan bloggarit suunnittelemme jotain vastaavaa tapaamista...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mahtavat pari päivää! Teidänkin suunnitelmat kuulostavat todella mainioilta!! Olisi kivaa päästä lukemaan teidän Barcelonan miitingistä :)

   Poista
 4. Kivoja Tampereen kuvia - melkein alkaa harmittaa, että meidän ensi viikonlopun Tampereellekin vievällä kotimaan kierroksellamme aikamme Tampereella on parin tapaamisen myötä jo jokseenkin ruudutettu :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta toivottavasti on sen verta mukavia tapaamisia tiedossa, ettei haittaa. Ehkä ensi kerralla ehditte jäädä ja kierrellä pidempään :)

   Poista
 5. Tampere ON kyllä mainio mesta ja tuo tapaaminen vaikutti tosi hauskalta! Hieno juttu että Ylekin innostui asiasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hauska tapaaminen kyllä! Ja oli tosiaan mukava juttu, että Ylekin innostui asiasta. Radio-versiota en olekaan edes kuullut :D

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!