Aika paljastaa mitä alkuvuosi tuo mukanaan!

Tälle vuodelle on pari suurempaa reissua jo varmistunut. Unelmamatkoja molemmat, vaikka kaikkihan matkat ovat unelmiani. Toiset vain hitusen suurempia kuin toiset.  Kuun lopulla meitä kutsuu Yhdysvallat ja siellä Florida. Sen reissun jälkeen on taas Euroopan vuoro. Toista kertaa putkeen vietetään pidempi aika täällä Euroopan sisällä kaukomaiden sijaan. Jos olen rehellinen, niin marraskuun saapuessa ja varsinkin Thaimaan auringon alla oleskellessa, mietin hetken mitä olin mennyt tekemään. Olisiko sittenkin pitänyt lähteä talveksi jonnekin lämpimään, vaikkapa Aasian auringon alle tai edes Espanjaan, missä talvehdimme viime vuonna?

Joulukuussa mieli kuitenkin muuttui taas ja kun asioita sain vietyä eteenpäin, aloin lähestulkoon itku kurkussa innostua kevään suunnitelmista. Kesällä kirjoittelin tänne bloginkin puolelle tekstin Unelmia lähelle ja kauas. Siinä paljastin muutaman haaveeni ja pari haaveista olenkin jo ehtinyt toteuttaa tuon jälkeen. Innostuin haavepostauksen kirjoittamisesta niin, että melko pian sen jälkeen tein päätöksen lähteä seikkailupuisto Flowparkiin. Tämän lisäksi pääsimme lokakuussa myös haikailemalleni siskoreissulle johonkin kivaan Euroopan kaupunkiin eli Budapestiin. Niin näillä haaveilla on taipumus toteutua kun laittaa ne toteutumaan.

Kerroin myös kesällä, että haaveilen asumisesta Saksassa ja siitä, että opin saksan kielen paremmin. 
Ja kuinkas sitten kävikään. Helmikuussa me lähdemme Saksaan! Eteläinen Saksa kutsui ja me otamme kutsun vastaan! Lähdemme tosin vain noin neljäksi kuukaudeksi, minä opiskelemaan, mutta lyhytaikaisesta asumisesta olen enemmän haaveillutkin.

Hassua millaisia sattumia sitä tuleekaan eteen. Ensimmäinen sattuma oli se, että syksyllä törmäsin hauskaan applikaatioon, Duolingoon, jonka avulla voi opiskella kieliä. Sen kummemmin miettimättä päätin kokeilla appsia saksan kielellä ja parin viikon päästä huomasin, että minähän olin opiskellut kieltä ihan huomaamatta lähes päivittäin.. Tosin viime viikkoina sen käyttö on  jäänyt, mutta eiköhän Duolingo ole taas kielen opiskelua tukemassa jahka Saksaan päästään.

Toinen sattuma oli se, että satuin jäämään yhden tunnin jälkeen istumaan paikoilleni, koska samassa luokassa oli alkamassa vaihtoinfo. Sanomattakin selvää, että olen koko ajan ollut lähdössä vaihtoon, mutta olin kyllä harkinnut vasta syksyä 2015 tai kevättä 2016. Ja vaihtokohteeksi olin ajatellut jotakin vähän kauempana olevaa paikkaa kuten Hong Kongia tai Kanadaa. Vaihtoinfo ei siis ollut ajankohtainen, mutta ei minulla parempaakaan tekemistä ollut, joten sinne jäin. Ja siellä sitten satuin kuulemaan, että Saksaan olisi vielä useampi paikka vapaana. Lähetin hakemuksen ja viikon päästä sain hyväksynnän koululta.

Määränpäämme on Karlsruhe, Ranskan rajan lähellä sijaitseva kaupunki eteläisessä Saksassa. Koskaan en ole siellä käynyt, mutta nyt on hyvin aikaa tutustua tuohon kaupunkiin. Monet kerrat maassa vierailevana tiedän mitä odottaa, mutta en sittenkään. Tuleekohan minulle kulttuurishokkia? Opinkohan ymmärtämään saksaa yhtään paremmin? Viihdynkö saksalaisessa korkeakoulussa? Karlsruhen sijainti on kyllä ihanteellinen: vieressä on luontoa ja sieltä on lyhyt matka moniin Saksan kaupunkeihin sekä Euroopan maihin. Ranskaan, Sveitsiin, Italiaan...

Matkoja ympäri Eurooppaa on siis varmasti luvassa keväällä!
Helmikuussa vipinää siis riittää. Palattuamme Floridasta Lontoon kautta takaisin Suomeen, meillä on viikon verran aikaa halata ystävät ja perheenjäsenet, minkä jälkeen lennämme Saksaan. En halua ajatella liian pitkälle, mutta uskon, että vuodelle 2015 on luvassa mahtavia matkoja tämän jälkeenkin. Mutta ensin Yhdysvallat ja Saksa!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

18 kommenttia:

 1. Hii haa! Kylläpäs tuli mahtavan innostunut fiilis tästä vielä lukiessa, on se niin hienoa kun pääsette lähtemään. Kyllä ne kaukokohteet oottelee siellä! :)

  Kyllä itseäkin niin kutittelisi joku pieni asumispyrähdys jossain. Työkaverit lähtevät 2kk Norjaan ja mä vaan mietin, että monenko vuoden jälkeen mun olis mahollisuus päästä näihin projekteihin mukaan :,,D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ne odottelevat tosiaan :). Tosi kiva kuulla, että työkaverisi lähtevät tuolla lailla Norjaan. Ehkä sunkin kannattaisi vähän jo kysellä mahdollisuuksia ton asian suhteen :). Kuten puhettiin, niin on tuo kyllä loistava asia, että noin voi lähteä!

   Poista
 2. Tulee ikävä jo lukiessani tätä tekstiä! Onneks nähää viel perjantaina:) - Tanja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tuli valmiiks semmoinen ikäväkohtaus kun viikonloppuna mietin tätä asiaa. Byhyyyy! Mutta superihanaa, että nähdään perjantaina <3!! Aletaan kattelee teille lentoja sitten heti kun ollaan kotiuduttu Saksaan :D.

   Poista
 3. Voi miten siistiä! Muistan hyvin kuinka kirjoitit, että haluaisit asua jonkin aikaa Saksassa. Olisihan se pitänyt arvata, että menet ja toteutat sen hyvin nopeallakin aikataululla :D Mahtavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi ehkä pitänyt arvata, joskus toiveet toteutuvat nopeasti kun ne vain sanoo ääneen :D. Silti vielä viime kesänä ajattelin tämän olevan sellainen "sitten joskus" - juttu. Mahtavaa, että tilaisuus tuli nyt jo!

   Poista
 4. Kuulostaapa hyville matkoille! Itse olin vaihdossa Sveitsissä, melko lähellä Saksan ja Ranskan rajaa ja silloin kyllä tuli kierrettyä noitakin seutuja. Karlsruhen läpi tosin olen vain junalla mennyt... Helmikuussa juuri vietetäänkin karnevaalia Saksassa, jos se kiinnostaa, sekä ehtii vielä hyvin Alpeille laskettelemaan. Lähistöillä voin suositella ainakin Heidelbergiä, jossa voi vierailla 1200-luvun linnassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa Heidi, että olet ollut Sveitsissä vaihdossa! Haaveilen siitä nyt kovasti ja tuolta olisi kätevää sinne mennä. Hm... lasketteleminen Alpeilla, alkoi muuten kiinnostamaan, ei yhtään huono idea :). Avokkini on käynyt myös Heidelbergissä ja olisi kivaa, jos hän toimisi meille siellä oppaana jossain vaiheessa. Kiva kuulla, että pidit paikasta. Kiitos tästä kommentista :)

   Poista
 5. Voi että näitä postauksia on niin ihana lukea kun kuulee ihmisten toteuttavan unelmiaan! Asuminen Saksassa lähellä kaikkea ei kuulosta ollenkaan huonolle vaihtoehdolle ja siellä se kieli muuten kehittyy ihan huomaamatta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla Katja <3! Se on täysin totta, kielitaito kehittyy huomaamatta ja mielestäni kaikkein hauskimmalla tavalla paikan päällä maassa missä sitä puhutaan :). Joten odottelen innoissani kahvilakeskusteluita paikallisten kanssa :D.

   Poista
 6. VAU, kuulostaa upeelta! Oon iloinen sun puolesta! Mahtavaa kun uskallat toteuttaa unelmiasi ja tehdä päätöksiä jotka johtavat niihin :)

  Mulla on vasta ihan lähiaikoina syttynyt sellainen olo että olispa kiva asua jossain ulkomailla (Euroopassa kuitenkin) vähän aikaa. Opiskeluaikana sen toteuttaminen olisi ollut helppoa lähtemällä nimenomaan vaihtoon tms, mutta nyt kun on työelämässä niin pitäisi keksiä joku tapa millä sen saisi joskus toteutettua. Esim. Skotlanti ja Saksa kiinnostaisi. Siinä pääsisi näkemään maata ja kulttuuria vielä syvemmin kuin pelkällä matkalla ollessaan, että se olisi kyllä makeeta päästä kokemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna!!

   Opiskeluaikoina on tosiaan hyviä mahdollisuuksia viettää useampikin pidempi jakso ulkomailla, juurikin vaihdon, työharjoittelun tai etäopiskelun kautta. Vakituisessa työssä, jossa ei etäpäiviä ole, niin homma vaatiikin vähän enemmän suunnittelua. Ja tosiaan, juuri siksi haluankin esim. Saksassa asua, että haluan hetken elää sitä arkea siellä, tutustua ihmisiin, kulttuuriin ja moniin eri paikkoihin paremmin. Skotlanti ei olis kyllä myöskään yhtään paha paikka asustella hetken aikaa :). Toivottavasti pääset joskus hetkeksi johonkin kivaan paikkaan asustelemaan :)

   Poista
 7. Voi kun kuulostaa kivalta! Nauti! :)

  VastaaPoista
 8. Kuulostaa kivalta ja lueskelinkin tuota uudempaa postausta, että asunto tuntuu jo kodilta. :) Oon itse myös käyttänyt tuota Duolingoa, kylläkin tietokoneella. Nyt on ollut kyllä ihan liian kauan aikaa tauolla, mutta hyvin oppii sanoja, vaikkei niitä paljon tule kerralla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näin tuntuu :). Ihan kuin oltaisiin asuttu tässä jo pidempään!

   En tiennytkään, että Duolingon saa tietokoneellekin. Hauskaa :). Duolingo on ihan kätevä apuväline kun on niin pelimäinen. Ei tunnu siltä, että opiskelisi kun sitä käyttää :). Toivottavasti pääset taas sen makuun pian! En ole tosin itsekään sitä nyt hetkeen käyttänyt vaikka muulla tavalla olen kieltä toki opiskellutkin.

   Poista
  2. Eikun, mä sekotin tuon Duolingon Memrise-sivuun. Tuota Duolingoa oon pelannut vain puhelimella, mutta näköjään se löytyy myös tietokoneelta. Olisin huomannut asian, jos olisin tarkistanut, sillä tuossa Memrisessa "kasvatetaan" kukkia, aina saa lisää kun pääsee uudelle tasolle. :D
   Molempia en oo siis vähään aikaan käyttänyt kylläkään, mutta opiskelen saksaa yliopistossa, niin tulee kyllä päivittäin jotain opiskeltua. Ihana, mutta vaikea kieli. :)

   Poista
  3. Ai okei! En ole kuullutkaan tuosta Memrisesta. Kiitos vinkistä, kävinkin jo vilkaisemassa sitä ja vaikuttaa hauskalta :). Mukavan värikäs sivusto.

   Saksa on tosiaan ihana kieli. Alkuun helppo, mutta vaikenee kyllä nopeasti :D

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!