Viime vuoden lokakuussa Tampereelle avattiin Suomen korkein hotelli, Tornihotelli, sekä sen ylimpään kerrokseen Moro Sky Bar. Tämä moderni pytinki jakaa mielipiteitä paikallisten keskuudessa siitä, että sopiiko tuollainen "pilvenpiirtäjä" kaupunkikuvaan vai ei. Itse olen enemmän kuullut tornin ulkomuodosta moitteita kuin kehuja, mutta oli mitä mieltä ulkomuodosta tahansa, torni on kiistämättä näyttävä ja vasta alkusoittoa alueen tulevaisuudelle.

Tornihotelli on nykyään Tampereen näkyvin maamerkki ja se tosiaan näkyy melkein mistä päin Tamperetta tahansa. Varsinkin syksyllä kun tein enemmän kävelyretkiäni ympäri kaupunkia, huomasin kuinka kätevälle paikalle hotelli on laitettu pystyyn. Hotellin ylimmässä kerroksessa on Moro Sky Bar, mikä on tietysti myös hotellin ulkopuolisille asiakkaille avoinna. Kuulemani mukaan baarissa onkin käynyt vilinä varsinkin viikonloppuisin kun tamperelaiset vuoronsa perään ovat halunneet käydä ihailemassa maisemia, turisteista puhumattakaan. Itse sain aikaiseksi vasta matkabloggaajien tapaamisen myötä tammikuun alussa kivuta hissillä ylös asti niitä hienoja maisemia katselemaan.

Käynti todellakin kannatti, maisemat ylhäältä ovat hienot ja Tamperehan näyttää ihan suurkaupungilta niin korkealta katsottuna. 


Oikealla näkyy Sokos Hotel Ilves. Melko pienen näköinen, eiköstä vain? Näkymä Pyhäjärvelle.
Junaraiteet, sipulikirkko sekä Ratinan stadion näkyvät kuvassa. 
Raiteet vievät Jyväskylään ja Helsinkiin
Keskusta ja Näsinneula. Näkymä Näsijärvelle.

Hahmotan kaupungit paremmin kun näen ne yläilmasta, joten uskoisin monella muulla olevan samoin. Ehdin itse käväistä siellä pikaisesti sekä päivällä, että ajan kanssa illalla. Itse baari on harmillisen pieni, mutta sillä mennään. Baarin yhteydessä on myös iso terassi, joten kesällä baari palvelee useampia asiakkaitakin. Ulkoilmassahan on kesäaikaan mukavaa istuskella, joten siltä kannalta katsottuna ratkaisun ymmärränkin. 

Suosittelen poikkeamaan ylhäällä maisemia katselemassa. Näkymä on hieno niin päivällä kuin illallakin valojen loisteessa. Rautatieasemalta ei myöskään ole pitkä matka tornihotelliin, joten kiireisimmällekin matkaajalle onnistuu. Jos sinulla on vaikkapa tunnin vaihto Tampereella, niin kahvi Moro Sky Barissa lienee elämyksellinen tapa viettää aikaa.
Ei kannata kuitenkaan unohtaa myöskään luonnonhelmassa olevaa Pyynikin näkötornia, mikä on ihastuttava paikka mikäli haluaa katsella Tamperetta korkeampaa. Se on toki huomattavasti matalampi, mutta tarjoaa yhtälailla hienot näkymät. 

Joko olet käynyt Moro Sky Barissa?


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

8 kommenttia:

 1. En ole käynyt mutta tuonne ensimmäiseksi kun Tampereelle seuraavan kerran! Olis mahtava pysäkki matkalla Sodankylästä Helsinkiin. Kahville Moroon ja matka jatkumaan. Jotenki rakastan noita maisemia. ja kuka nyt ei? ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis kyllä tosiaan mukava pysähdyspaikka, suosittelen!! Maisemia on aina kiva katsella korkeampaa. Ja tuolla on tosiaan kiva viettää aikaa varmasti mihin vuorokauden aikaan tahansa :)

   Poista
 2. No en, viime reissulla jäi taas käymättä! Ehkäpä sinne tamperelaisten bloggaajatreffit seuraavaksi? :) Ja tuo torni kyllä tosiaan näkyy melkein kaikkialle, kun sen ekaa kertaa näin kotimaanvierailulla niin vähän hämmästyin, mutta eipä se nyt mielestäni maisemaa pilaa. Näkymät sieltä näyttävät ainakin olevan upeat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo olisi kyllä oiva paikka treffata! Helmikuun loppupuolella ;)?

   Olen itse tosiaan monet kerrat naureskellut kuinka hyvin tuo ympäri Tamperetta näkyy. Siinä on se meiän kaupungin uusi maamerkki sitten. Kummallista, vaikkakin mukavaa, opastaa matkailijoitakin nyt suunnistamaan tuon avulla :D. Alkuun ihmettelin modernia ulkomuotoa, mutta hiljalleen olen tykästynyt torniin enemmän ja enemmän. Ja maisemat, ah :)

   Poista
 3. Ainakin omasta mielestäni tuo näyttää aika hienolta paikalta ja toivottaisin tuollaisen heti tervetulleeksi Lappeenrantaankin ;). Pääsen tänä vuonna testaamaan tuota yöpymisen merkeissä, joten katsotaan sitten, millainen lopullinen mielipiteeni on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, että pääset testaamaan paikan käytännössä :)! Mielenkiinnolla jään odottelemaan mitä paikasta tykkäät! Maisemiin en usko, että ainakaan petyt.

   Poista
  2. No en varmasti pety :)! Se on tietysti toinen juttu, millaiset maisemat huoneesta on. Saa nähdä. Varmaankin viimeistään kesällä menemme, mutta ehkä jo aiemmin :).

   Poista
  3. Niin totta, koetahan saada huone vähän ylempää! Alemmissa kerroksissa näkymä ei välttämättä silmää hivele. Itse ihmettelin muutamia hotellin ratkaisuja (esim. saunatiloja kellarissa), mutta Sky Barista on jäänyt kyllä hyvä fiilis.

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!