Onko se edes mahdollista? Miami ei tunnetusti ole sitä halvinta osaa Yhdysvalloissa. 



Miami beachin hotellit maksavat helposti 100 euroa yöltä ja jotkut alueen ravintolat kiskovat vähemmän mielenkiintoisia hintoja safkoistaan. Pyörän vuokraaminen tulee kahdelle hengelle nopeasti kalliimmaksi kuin auto ja etäisyydet ovat pitkät ahkerimmillekin kävelijöille. Sesongin ja juhlapyhien aikaan, esimerkiksi ystävänpäivänä, hinnat kohoavat entisestään ja nopeat syövät hitaat. Mutta kyllä Miamissakin voi elellä kohtuuhintaisesti tai jopa halvalla, riippuen miten haluaa elää ja matkustaa.

Suurin osa reissujen kustannuksista tulevat lennoista, majoituksesta, syömisestä sekä liikkumisesta kaupungin tai maan sisällä, erityisesti mikäli aikoo käydä useammassa paikassa samalla matkalla. Tässä ei siis ole mitään mielen päräyttäviä vinkkejä tulossa siitä miten säästää rahaa, mutta alleviivaisin nämä erityisesti Miamin kohdalla, mikä on vähän hankalampi kohde budjettimatkailijalle.


Majoitu paikallisen luona



Me emme olleet ihan pienimmällä budjetilla liikenteessä. Olisimme voineet sohvasurffata paikallisen luona ja jättää ravintolareissut kokonaan välistä, mutta kuten olen sanonut ennenkin, niin en painota palveluissa ja tavaroissa hintaa, vaan hintalaatua

Erinomaisen hinta-laatusuhteen löysimmekin erityisesti majoituksen kanssa. Hostellienkin hinnat pyörivät korkealla hotellihuoneista puhumattakaan, joten kun löysimme Airbnb:n kautta huoneen eräänlaisesta kotihotellista, niin valitsimme mieluummin oman huoneen mukavan jazz-klubin yläkerrasta noin 42 eurolla yö. Majapaikka oli juuri passeli meille! Alakerrassa soi todella hyvä musiikki illasta toiseen, majapaikka oli paikallisella asuinalueella ja asuinhuoneisto oli yllättävän soma. 

Suosittelen siis taas kerran katsastamaan Airbnb:n tarjonnan ennen matkaa sekä lukemaan paikan saamat arvostelut. Myös Wimdu ja muut majoituspalvelut tarjoavat huoneita ja asuntoja. Koko kämpän vuokrauksen hinnat ovat Miamin seudulla melko korkealla, mutta toisaalta samalla rahalla saa usein laadukkaamman majoituksen kuin hotellihuoneessa. Mikäli on valmis jakamaan kylppärin muiden kanssa, saa huoneen jopa puolet halvemmalla kuin hotellista. Suosittelen kuitenkin olemaan ajoissa liikenteessä, parhaimmat paikat menevät ensin.


Liiku (ilmais)bussilla tai vuokraa auto



Miamissa voi ostaa päiväksi tai viikoksi julkisen liikenteen kortin, mutta valitettavasti kätevää kolmen päivän välimuotoa ei ole olemassa. Mikäli aikoo matkustella julkisilla yhtään enemmän, kortin ostaminen kannattaa, koska yksittäisen bussilipun hinta on 2,25 dollaria ja sillä ei ole vaihto-oikeutta. Bussilippuja voi ostaa päiväksi (n. 6 USD) tai viikoksi (n. 30 USD) ja se käy kaikkiin busseihin.

Mikäli on kaupungissa vain pari päivää ja liikkuu vain Miamin keskustan sekä Miami beachin alueella, niin siinä tapauksessa bussilippu ei tule kannattavaksi. Miamissa meinaan kulkee ilmainen Trolley Bus, jonka kyydissä matkustamisessa on tunnelmaa ja matkareitti on yllättävän hyvä. Busseja kulkee päiväsellä noin vartin välein. Miami beachilla taas bussilla matkustaminen on halpaa SoBe Local - busseilla (0,25 USD). Miamissa on sightseeing-busseja 39 dollarin hintaan, mutta niiden tarjoamat reitit eivät todellakaan näytä tarjoavan tarpeeksi vastinetta rahalle kun halvemmalla ja helposti pääsee kulkemaan omatoimisesti.

Pyöränkin voi vuokrata, mutta me emme valitettavasti löytäneet kohtuuhintaisia pyörävuokraamoita, vaan niistä kiskottiin melko korkeita hintoja. Lisäksi jalat toki kantavat täälläkin, mutta kannattaa ottaa huomioon, että etäisyydet mielenkiintoisten paikkojen välillä voivat olla kymmeniä kilometrejä.

Auton vuokraamista kannattaa harkita myös, tosin varsinkin Miami beachin parkkeeraushinnat voivat olla korkeat, 20-30 dollarin flat ratea mainostettiin, eli hinta on sama riippuen siitä pysäköitkö tunniksi vai viideksi. Keskustassa mainostettiin paikoin 5 dollarin flat ratea. Auton vuokraaminen saattaa tulla halvemmaksi lentokentältä kuin kaupungista, joten vertailu kannattaa! Me säästimme melkein 200 euroa, eli jopa 50 %, sillä, että otimme bussin lentokentälle ja noudimme auton sieltä keskustan sijaan.


Syöminen ei ole halpaa



Ruoka on melko kallista sekä ravintoloissa että ruokakaupoissa, varsinkin siis jos haluat syödä elääksesi eli muutakin kuin hampurilaisia. Monet ruokakaupat ovat Suomen hinnoissa tai kalliimpia, ainakin meille Lidl-kansalaisille, joiden kotiruokavalio on melko yksinkertainen. Yksittäisissä tuotteissa hinnat ovat toki alemmatkin. Pikaruokapaikat sen sijaan tarjoavat suhteellisen edullisesti leipiä, hampurilaisia, tacoja sekä myös salaatteja ja pirtelöitäkin. Päädyin muutaman kerran syömään Subwayn 5-6,50 dollarin salaatin, koska kaupassa sama annos oli suunnilleen samanhintainen tai jopa kalliimpi ja yksittäisten vihannestenkin hinnat olivat yllättävän korkealla, joten itse tekemällä ei paljoa säästänyt.

Ravintolan menu kannattaa tietenkin katsoa ennen tilausta ja on hyvä pitää mielessä, että verot sekä palveluraha pitää lisätä vielä hintaan. Joissakin paikoissa palveluraha lisätään automaattisesti, toisissa saa itse määrittää tipin määrän.


Parhaat asiat elämässä ovat ilmaisia (tai halpoja)



Rantaelämästä nauttiminen, taidegallerioissa käyminen, katutaiteen ihaileminen, luksusjahtien tuijotteleminen ja piknikointi puistossa ohikulkijoita katsellen ovat halpoja huveja Miamissakin. Mikäli Miamissa kaipaa rauhallisempaa kolkkaa, bussit kulkevat todella pitkälle. Esimerkiksi iki-ihanassa Key Biscaynessa voi nauttia rauhallisuudesta ja luonnon läheisyydestä mikäli Miami kyllästyttää.

Matkamme budjetista tulossa pian oma tekstinsä.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

5 kommenttia:

  1. Huone jazzklubin yläkerrasta kuulostaa ihanalta!

    Aika edullisia nuo bussien hinnat. Kun me kävimme Losissa, säästimme tosi paljon siinä, ettemme sitten kuitenkaan ottaneet autoa vuokralle ollenkaan. Ilmeisesti Miamissakin pääsee liikkumaan julkisilla suhteellisen hyvin - hyvä tietää!

    Jenkeissä on sikäli ärsyttävää käydä ravintoloissa, että koskaan ei tiedä loppusummaa etukäteen verojen ja palvelumaksujen puuttuessa listahinnoista. Tottumattomalle tulee siinä äkkiä yllätyksiä. Olisi kiva, että edes verollinen hinta olisi ilmoitettu suoraan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos tykkää jazzista (kuten me) niin se myös on ihanaa :). Soi siellä kyllä muunkinlainen musiikki ja melko kovalla, mutta musiikin ystäville hyvä mesta.

      Miamissa tosiaan pystyy liikkumaan mielestäni todella hyvin julkisilla. Tai mihin vertaa tietysti, ei siellä nyt 2 minuutin välein julkiset kulje kuten monissa muissa isoissa kaupungeissa, mutta meidän mielestä riittävän hyvin. Kiva kuulla, että Losissa olette olleet ilman autoa! En itse niin välitä kaupungeissa ajella, mutta syrjempänä autolla kruisailu on herkkua.

      Ihan totta tuo mitä kirjoitit ravintoloissa Jenkeissä. Loppusummaa ei tosiaan heti ruokalistasta näe, vaan se pitää itse laskea. Olisi kyllä kiva minunkin mielestä, että edes verot olisivat mukana! Tippikulttuuristakaan en liiemmin pidä silloin kun se on pakollista ja maan tapa.

      Poista
  2. Mielenkiintoinen postaus, ja kuten mainitsit Miamiin ei varmaan kannata ylipäätään lähteä aivan kengännauhabudjetilla. Tein joskus vertailua Miami Beachin hostelleista, jotka ei nekään ole mitenkään turhan edullisia vaan sijaintinsa vuoksi maksavat reippaammin kuin mitä olisin ite yleensä valmis maksamaan hostellista.

    Mutta tuo on niin totta, että parhaat asiat ovat usein kohteessa kuin kohteessa ilmaisia, kuten rantaelämä ja katutaiteen ihailu <3

    Koitan tässä juuri kuroa kiinni blogeja viimeisen parin viikon ajalta ja pitänee käydä tutkimassa sinun muutkin Miami-postaukset! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miami Beachilla on tosiaan hinnat korkeat. Mutta onhan siellä sitten kaunis ranta :). Ei itselle se välttämättömin (siis Miamissa), mutta toisille se hyvä sijainti merkkaa eri asioita.

      Muistelinkin, että suhun tuo katutaide kanssa iskee! Se ei tosiaan onneksi maksa yhtään mitään :)

      Poista
  3. Moikka Teea! Kivasti kirjoitettu postaus. Aina sitä pitää mietiskellä että mikä ois seuraava matkailukohde, ja Englanninkielen kandina pitäis nyt kyllä päästä matkata maahan missä se Englanti ois äidinkielenä! Amerikka on kyllä ollut pitemmän aikaa listalla. Mua kyllä mietitytti että miten pyöränvuokraus voi olla noin kallista Miamissa? Viime matkalla tuli vähän shokkina itselle se, kun katselin mitäs on maksanut ja kuinka paljon, että valitsemalla tietyn pankki/luottokortin tietyllä automaatilla tai kaupassa, voit säästää rahaa. Siis tietyt kortit veloittaa vähemmän tietyissä paikoissa. Siihen on myös sovellus kehitetty, What Card App, mikä kertoo sulle aina että minkä kortin valitsemalla pääset halvemmalla! Sulla on kyllä hyviä vinkkejä jaossa niin pitää itsekin laittaa kortta kekoon :)

    VastaaPoista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!