Jokainen blogia yhtään pidempään lukenut tietänee, että nykyään suurimman osan matkojeni öistä yövyn vuokratuissa huoneistoissa. Ei sillä, ettenkö haluaisi hostelleissa ja perushotelleissakin yöpyä, mutta omassa kämpässä asumisessa on kyllä puolensa matkan päälläkin ja niistä tärkeimpiin kuuluu oma keittiö missä väsätä aamupalaa rauhassa.

Amsterdamin matkani majapaikkaa en valinnut itse ja olinkin pitkään siinä oletuksessa, että yövyn hotellissa. Sähköpostiin tuli kuitenkin ennen matkaa tieto huoneistohotellista mikä olikin kiva ylläri. Avaimet noudin keskustasta ja kivan ensimmäisen päivän jälkeen suuntasin huoneistohotellille lepäilemään. 

Majapaikkana kaupungissa toimi Yays Boutique Apartments, jonka Travelbird minulle varasi ja tarjosi.
Huoneistoni oli ihana; katto korkealla, toisessa kerroksessa nukkumaparvi, keittiö olohuoneen yhteydessä, isot ikkunat luonnonvaloa tuomassa ja säilytystilaa juuri sopivasti. Neliöt olivat loistavasti käytetty.

Arvostin huoneistossa erityisesti keittiötä. Isompia kokkailuja en harrastanut, mutta aamu- ja iltapalaa nautin kiireettömästi pöydän ääressä sekä sohvalla maaten. Tosin tämä blondi onnistui hetken ihmettelemään, että miten sitä kahvia oikein keitetään kapselikoneella. Onnistui se tietysti lopulta ja hyvältähän se maistui.Huoneistohotelli sijaitsee melko rauhallisella paikalla. Toisille meistä sijainti on hyvä; rautatieasemalle ei ole turhan pitkä matka ja julkinen liikennekin näytti kulkevan hyvin. Matka ei ole pitkä myöskään Funenparkiin ja Oosterparkiin. Itse usein ihan mielelläni yövyn vähän kauempana keskustan hälinästä ja tutustun muihunkin alueisiin kuin niihin suosituimpiin. Toisaalta uskon monen muun matkustajan kuitenkin arvostavan keskeisempää sijaintia, erityisesti lyhyillä matkoilla. Hotellin sijainti ei esimerkiksi välttämättä ole ideaalein kaupungin lukuisille polttariporukoille, mutta he eivät kuulukaan hotellin kohderyhmään.

Normaalihinnoilla huoneistohotelli on omalle budjetilleni liian kallis, mutta tarjoushinnoilla hintalaatu on huomattavasti parempi ja kilpailukykyinen Damin hotellien kanssa. Katselin huoneistohotellin hintoja elokuulle Hotels.comista ja vertailin niitä TravelBirdin tarjoushintoihin samoille päiville ja eroa oli peräti 76 euroa yöltä. TravelBirdin kautta huoneiston saa noin 100-150 eurolla per yö 2-3 hengelle.


Huoneistohotelli oli juuri avattu saapumiseni aikaan, asiakkaita taisi olla samaan aikaan vain muutama ja itseasiassa remontti oli vielä osassa rakennusta kesken. Satuin olemaan ensimmäinen kyseisessä huoneistossa yöpynyt ja siitä hyvästä minua odottikin pöydällä lahjakori täynnä paikallisia tuotteita, kuten juustoa, olutta ja suklaata. Mahtava yllätys hotellien ensimmäisille vieraille!

*Toteutettu yhteistyössä TravelBirdin kanssa*


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

4 kommenttia:

 1. Näyttää superkivalta majoitukselta, ihana huoneisto! Tuo TravelBirdin hintakin on minusta kohdillaan, ja hotellin sijainti olisi ainakin minulle ihan sopiva - ei tuo omaan makuuni mitenkään kaukana näytä kartan perusteella olevan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä, jaksan vieläkin ihastella sitä miten neliöt on käytetty :D. Sijainti on tosiaan mukavan rauhallinen ja toisille meistä sopiva. Viimeksi Damissa yövyttiin tois puol jokkee, joten oli kivaa nähdä elämää tälläkin puolella :)

   Poista
 2. Oi että tää sunkin kämppä on kyllä ollut ihana! Kyllä kelpasi varmasti uinua tuolla parvella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihana tämäkin :). Ja kelpasi uinua, että tuli nukuttua hyvät yöunet!

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!