Vielä muutamia kuvia Ruotsin matkaltamme, Silverfalletin vesiputoukselta!

Huh kuinka aika rientääkin! Kävin läpi valokuvia sekä blogiani ja huomasin, etten ollut kirjoittanut Ruotsin matkamme yhdestä kohokohdasta mitään, eli vierailusta Silverfalletilla. Pohjois-Ruotsin luonto se jaksoi yllättää vähän väliä ja olen edelleen tohkeissani siitä kuinka kaunista paikassa oli. Useammalle kansainväliselle vieraalleni olen jo paikkaa ehtinyt hehkuttaa ja kehottaa ottamaan sen suunnaksi ja uskon ehdottomasti, että itsekin vielä jossain vaiheessa palaan Ruotsin (ja Norjan) pohjoisosiin reissaamaan.

Kävimme Silverfalletilla viimeisenä kokonaisena päivänämme. Sumuisen patikointimatkan jälkeen minulla olisi ollut hyvin energiaa lähteä taivaltamaan matkaa lisää, mutta sen sijaan matka jatkui tälle kauniille Rakasjåkkan taikka Silverfalletin vesiputoukselle. Nähtyäni putouksen ensimmäisen kerran sillalla seisoessa olin hetken aikaa aivan sanaton, koska en odottanut näkeväni mitään niin kaunista. Taas yksi rauhoittava ja kaunis kokemus Lapin reissullamme, siinä kauneudessa silmä lepäsi.Vesiputouksen lisäksi meitä ihastutti järven kivinen ranta. Järvi on 70 kilometriä pitkä ja vesiputouksen alapuolella oleva ranta on täynnä litteitä kiviä, joita ihmiset käyvät keräämässä kotiinsa sisustusesineiksi. Minunkin taskuun päätyi neljä komeaa kiveä, jotka päätyivät heti käyttöön näin syksyn takia kun laitoin ne kynttilöiden alustoiksi.
Jos olet ajelemassa Björklidenin tienoilla, niin älä aja onnesi ohitse vaan pysähdy ihmeessä Silverfalletissa ja pidä vaikka evästauko rannalla. 

*Matka toteutettu yhteistyössä Visit Swedenin kanssa.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

4 kommenttia:

 1. Kah, vai oli tää Björkliden näin lähellä Silverfalletia. Siinä putouksen parkkipaikalla on tullut vietettyä jopa yö toissakesänä. Kaunis putous, joka löytyi vahingossa. Björklidenistä en ole ollut tietoinen paitsi nyt näitten teidän postausten kautta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi löysitte! Hauska sattuma kyllä, mutta siinähän se Björkliden seisoo. Ei yhtään hullumpi paikka pysähtyä yöksi :)

   Poista
 2. Ihana nähdä kuvia kesäisemmästäkin Björklidenistä. Oon käyny siellä tänä vuonna jo kaks kertaa, niin että talvella kaikki oli ihan lumen peitossa ja toisen kerran keväällä kun oli edelleen valkoista, mutta ehkä hieman harmaampaa. Oli kyllä paikka joka teki lähtemättömän vaikutuksen. Palaan tuonne varmasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekee varmasti useampaankin lähtemättömän vaikutuksen! Olisi kyllä hienoa nähdä paikka talvella myös, varmasti upean näköistä silloinkin. Björkliden on kyllä mainio matkakohde ympäri vuoden :)

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!