Siskojen kesken tehdystä reissusta New Yorkiin on kulunut jo pari kuukautta. Kirjoitinkin aiemmin reissun kohokohdista. Nyt on aika palata hetkeksi kaupungin kaduille kuvien muodossa.
Me majoituimme aivan Manhattanin ytimessä ja liikuimme alueella melkeinpä vain kävellen. Viiden päivän jälkeen siskoni aktiivisuusranneke väitti, että kilometrejä olisi matkan aikana talsittu lähemmäs sata, metroa käytimme vain muutamia kertoja. Itseasiassa itse vähän yllätyin siitä kuinka pienehköllä alueella Manhattan on. Kävellen on helppoa ja hauskaa liikkua ympäriinsä ja eksymisen vaaraa ei saarella juuri ole.Yhtenä päivänä teimme pidemmän kävelylenkin, mutta muuten liikuimme lähinnä hotellilta erinäisiin paikkoihin; Central Parkiin, museoon, Times Squarelle, kauppoihin, pubiin. Reissun aikana säätkin suosi ja vaikka välillä viileältä tuntuikin, niin aurinko paistoi taivaalta oikein mukavasti ja vettäkään ei taivaalta tullut. Hieman meidän reissumme jälkeen kaupungissa puhkesikin armoton lumimyräkkä, jonka takia lentojakin peruttiin.

Seuraava siskoreissukin on muuten jo suunnitteilla. Aikomus olisi suunnata kesällä Lontooseen, sinne meidän alkuperäiseen matkakohteeseemme, joka viimeksi vaihtui lennosta New Yorkiin. Jiihaa!

Löydät Curious Feetin myös Facebookista!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

16 kommenttia:

 1. Mä vihaan New Yorkin metroa, joten saa nähdä yritetäänkö tehdä samanmoinen kävelyennätys (ainakin meille) kesäkuussa kuin mitä te teitte. Kätevästihän siellä pääsee apostolinkyydillä paikasta toiseen, mutta toki se metro vähän nopeuttaa liikkumista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän metro tosiaan nopeuttaa, varsinkin jos haluaa yhtään pidemmälle mennä. Mikäs siinä niin kamalaa on, ruuhkatko :)?

   Poista
 2. Hei, me ollaan varmaan ostamassa meijän reissulle se 31$ metrokortti viikoksi ihan sillä että voi sitten suihkia miettimättä jos tarvetta ilmenee. Olitteko vain Manhattanilla vai kävittekö myös Brooklynissä, Harlemissa, Queensissa etc?

  Mun kaverille oli taas sanottu, että vaikka Manhattan näyttää kartassa pieneltä niin muutamakin kortteli voi venyä jo pitkäksi kävelyretkeksi (näin varmasti erityisesti pohjoinen-etelä-linjassa). Ja sitten taas matkaoppaassa luki, että metrolla matka jonnekin Coney Islandille/Brooklyniin vie melkein tunnin!

  Hui, mä lähen tuonna jo 2 viikon päästä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyörittiin oikeastaan jalkaisin vain Manhattanilla, koska jo siinä aika meni turhankin nopeasti. Ens kerralla sit enemmän ympäriinsä ja sillon tulen takuulla itsekin panostamaan tohon metrokorttiin! Koska tosiaan jos haluaa yhtään kauemmas mennä, niin metro on hyvä, ei sitä kävellen sitten ehdi :).

   Haha, no se varmaan riippuu miten sitä karttaa katsoo :D. Kun itse tosiaan aattelin alkuun, et piru kun on laaja ja sitten kävellessä oltiinkin äkkiä kuljettu vahingossa joidenkin "kaukana" olevien paikkojen ohi. Mutta mun on paha sanoo, koska oon niin kävelystä innostunut, että mikä sitten on toisille pitkä matka ja mikä ei :). Mutta takuulla sille metrokortille tulee käyttöä jo Manhattanilla, varsinkin jos menee eka jonnekin pohjoisempaan ja myöhemmin saman päivän aikana haluaakin käydä etelässä.

   Ja jippii, vähänkö hienoo :D!! Oottelen innolla teiän reissua :)

   Poista
  2. Mä kans tykkään kävellä joten siinä mielessä se ei haittaa yhtään! Mutta juurikin jos päivälle tulee tollaisia todella suuria etäisyyksien siirtymisiä niin ne vois sit hoitaa metrolla ja muuten sitten kävelee.

   Mut kiva tietää, että tollanen jollakin alueella kävely sujuu ongelmitta ja paikat on "lähellä" :)

   Poista
 3. Mukavia kuvia ja ihanan tuttuja paikkoja meillekin! Tuolla tulee tosiaankin käveltyä enemmän kuin lääkäri määrää, mutta ei sitä Nykissä edes huomaa. Mukava ihmetellä suuren maailman meininkiä. Hotellin sijainti on kyllä tuolla mielestämme aika tärkeä ja itsekin olemme syksylle varanneet hotlan Manhattanilta vaikka se aika suolaisen hintainen onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta totta, muutenkin tykkään liikkua kävellen, hahmottaa kaupunkeja paremmin ja näkee niitä kiehtovia yksityiskohtia, joita ei bussin ikkunasta saatika metrosta näe :). Nykissä niitä toki olisi voinut olla enemmänkin :D.

   Samaa mieltä hotellin sijainnista. Tosin nyt kun yksi reissu on takana, niin toisella kertaa voisin hyvinkin yöpyä vaikka Brooklynissä ja tutustua siihen ympäristöön. Siltikin ainakin nyt ekalla reissulla hotellin loistavaa sijaintia tuli kiitettyä useamman kerran päivässä kun oli niin helppoa mennä ja tulla :)

   Poista
 4. Oi että, mulla on ollut ihan hirmuinen New York -kuume taas. Kävin juuri omia vanhoja New York postauksiani läpi, ja samalla tuntuu, että kaupunki tulee joka tuutista vastaan. Me majoituttiin Lowe East Sidelle ja käytettiin metroa päivittäin. Siitä huolimatta kun aamusta iltaan kierreltiin tuli käveltyä niin paljon, että muistan vieläkin miten muussina jalat oli. Luulin jo jossain vaiheessa saaneeni rasitusmurtumia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kauheaa :D. Mutta parasta hyötyliikuntaa tuo kävely! On muuten vaarallista matkablogien lukemisen lisäksi käydä läpi omia reissuja ja kuvia.. Silloin sitä heittäytyy suoraan sinne paikan päälle äänineen ja hajuineen.. Nimimerkillä matkakuumeessa minäkin :D (tosin Nykin sijasta tällä hetkellä Saksaan)

   Poista
 5. Ihana Nyc! <3 Mä yleensä eksyn ihan jokapaikassa, mutta en tiedä miksi New York oli jotenkin helppo hahmottaa! Tai siis joo ne suora tiet ja numerot, mutta silti se yllätti että oli suht kartalla koko ajan. :D Ja sama juttu, vajaa viikon reissulla Nycissä taidettiin ystäväni kanssa mennä kaksi kertaa metrolla! Kävellen pääsi tosi hyvin liikkumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, olet NIITÄ ihmisiä :D. Oon matkustellut aika paljon ihmisten kanssa, joilla ei ole suuntavaistoa ei sitten yhtään. Se on toisinaan todella hauskaa, seurata vierestä kun toinen on ihan pihalla :D. Otan siitä välillä ilon irti hehe. Mutta Nykissä on tosiaan helppoa pysyä kartalla :)

   Poista
 6. Hienoja kuvia! Mäkin tykkään kävellä paljon kaupunkilomilla (ja no, muutenkin). Nykissä on just parasta talsia katuja ja tutkailla paikallista menoa ja meininkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sama juttu, sekä kaupungeissa että luonnossa ja kylissä on kyllä kivaa tallustella menemään. Ja paikallisen elämän vakoilu taikka siihen jossain määrin osallistuminen on erikivaa myös, missä päin mualimaa tahansa :)

   Poista
 7. Kävellen näkee parhaiten paikkoja! Tai ratikasta. :) Metro on kätevä, mutta siinä missaa kyllä tosi paljon, jos vain sillä puksuttelee eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Ratikat on kyllä kivoja. Ja busseistakin tykkään mikäli ikkunat ovat puhtaat :D. Ja pyöräilykin tietty metkaa kesäisin. Mutta metro, se on kyllä tylsä..

   Poista
 8. Ihania kuvia, tarvii muutenkin käydä huolella sun NYC-postaukset läpi. Kuukauden päästä seikkaillaan jo Islannissa (itse asiassa tasan kuukauden päästä yhdessä IcelandAirin stopover buddyn kanssa, vähän jännittää, mitä kaikkea ehditään sen päivän aikana tekemään) ja pian sen jälkeen ollaankin jo matkalla New Yorkiin. Pitänee ottaa hyvät kengät kävelyä varten. Aktiiviranneketta meillä ei ole, mutta Danskulla on kaiketi puhelimessaan joku sovellus, jolla voi seurata käveltyjä kilometrejä! :) Sata kilsaa on aika hurja matka, mutta täyttyy oikeasti varmaan tosi helposti tuolla!

  VastaaPoista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!