Vietimme Guadeloupella, Karibialla, marraskuussa viikon verran. Yksi reissun odotetuimmista jutuista oli patikoiminen Basse-Terrellä. Jo kartalla Basse-Terre näytti houkuttelevalta ja perille päästyä alueen vehreys ei pettänyt. Aivan ihania kiemurtelevia vuoristoteitä, upeita maisemia, vesiputouksia ja lukuisia patikkapolkuja.


Ensimmäinen ponnistus


Kävimme patikoimassa jo ensimmäisenä päivänä Maison De La Foretin alueella, mutta emme ehtineet tehdä reilua tuntia pidempää lenkkiä. Myöhemmin kävimme patikoimassa myös Saut De La Lézardella. Kaikista upein ja pisin patikointireittimme kulki kuitenkin La Soufrieren tulivuoren ympäri.

Mikäli patikoi tulivuorelle ja takaisin, tulisi aikaa varata noin 3,5-4 tuntia. Enemmänkin aikaa alueella saa kulumaan mikäli tekee alueella pidemmän lenkin. Jätimme auton Bains-Jaunesin pysäköintipaikalle, 950 metrin korkeuteen, koska ylemmälle Savane á Muletsin parkkipaikalle ei päässyt. Kävelymatka näiden kahden välillä kulkee kuitenkin metsän poikki eikä se ole järin pitkä.


Pysäköintipaikan kyltti reiteistä

Matkan varrelta

Upeaa!

Aina välillä kirkastui

Ylhäällä oli suurin osa ajasta sumuista


La Soufrieren tulivuorelle vievä patikointireitti on takuulla saaren suosituimpia. Ihmisiä ei onneksi ollut todellakaan ruuhkaksi asti ja patikoitsijat olivat kuitenkin luontoa arvostavaa, hiljaista sakkia, joten ylös vuorelle sai nousta rauhassa.

Ylhäällä 1467 metrin korkeudessa voi käydä hivenen vilpoinen tuuli, mutta muuten sää patikkareitin varrella oli meidän patikointipäivänämme lämpimän kostea. Päivä oli upean sumuinen, joka toi paikkaan hienoa mystisyyttä. Aina välillä pilviverhot avautuivat hetkeksi, jolloin ylhäältä näkyi nätti maisema merelle.


Tässä kohtaa haisi/tuoksui rikki melkoisen voimakkaasti..

Paluumatkalla bongattua


Kun olimme kiivenneet ylös, päätimme kulkea eri reittiä pysäköintialueelle takaisin. Alueella on siis useampia vaihtoehtoisia reittejä, vaikkakin ainakin yksi niistä oli suljettuna. Loppumatkan kuljimme tyystin kaksin. Kävimme loppumatkasta vielä katsomassa Lac Flammarionin järveä, mutta se oli sumun peitossa.

Patikointireitti oli reissumme kohokohta ja upea kokemus. Suosittelen!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

0 kommenttia

Kerropas mitä mieltä sinä olet!