En muista, että olisin koskaan aktiivisesti kirjoitellut bucket listia ja seuraillut sen etenemistä. Hiljattain kuitenkin löysin omia rustauksiani jostain vuosien takaa. Sähköpostiin oli kirjoitettuna - hieman tylsään tyyliin listamaisesti luetellen ilman minkäänlaisia perusteluita - paikkoja ja asioita, joita haluan elämäni aikana tehdä. Lista keskittyi puhtaasti matkustelemiseen ja oli Eurooppa -painoitteinen, mikä kertonee siitä, että kirjoitustyö on jäänyt pahasti kesken.

Vaikka bucket listit kuulostavatkin hieman ristiriitaisilta niin oli kaikesta huolimatta ilahduttavaa taas kerran huomata kuinka paljon sitä on mennyt, tehnyt ja elänyt. Ilman minkäänlaisten listojen seuraamistakin sitä on toteuttanut unelmiaan ja kokenut kiehtovia asioita. Vielä parempaa oli kuitenkin ymmärtää se, että vaikka moni listalla ollut asia on vieläkin toteuttamatta, se ei haittaa ollenkaan. Nyt kuitenkin muutamaan kohtaan, joita listassa oli ja jotka nostivat mieleen mahtavia muistoja.


Hylätty huvipuisto Berliinissä


Berliinin hylätty huvipuisto Spreepark kesällä 


Vierailin Berliinissä ensimmäisen kerran kesällä 2014 ja ihastuin kaupunkiin. Sillä reissulla kaikki tuntui menevän nappiin ja kävin myös Berliinin hylätyssä huvipuistossa, joka on takuulla melko monen muunkin hylättyjen paikkojen ystävien käyntikohdelistalla. Päivä oli aurinkoisen kuuma, tunnelma huvipuistossa pysähtynyt ja hivenen epätodellinen. Sydän pamppaillen seikkailin ympäri puistoa ja sain sen mitä hainkin; upean miljöön ja adrenaliinihuuman.


Patikointi Hong Kongissa


Dragon´s Back vappuna 2016


Vierailin Hong Kongissa keväällä 2016 ja yhtenä päivänä sitten toteutin tämänkin haaveen ja suuntasin metsään. Kävin patikoimassa Dragon's Backilla, vaikka ilma oli sumuinen kuin mikä. Kaikki ei mennyt ihan nappiin ja rauhaa en koko matkalleni saanut, mutta patikkaretki on silti jäänyt mieleen mukavana muistona Hong Kongista. Yleensä luontoelämykset jäävätkin parhaiten mieleen.


Päivä Legolandissa


Legoland Billund elokuussa 2016


Tämä lapsuudenhaaveeni toteutui elokuussa 2016 yhdessä siskoni ja hänen poikansa kanssa. Blogiyhteistyö Legoland Billundin kanssa mahdollisti unelman toteutumisen. Legolandin pienoismallit olivat juuri niin hienoja kuin olin kuvitellutkin. Haluaisin vielä vierailla jossain toisessakin Legolandissa jossain vaiheessa.


Imatrankosken näkeminen


Imatrankoski maaliskuussa 2017


Melkoista sattumaa, että viime viikonloppuna matkasimme kylpemään Saimaan Holiday Clubiin ja kävimme katsastamassa Imatrankosken sen talviasussaan. Koski on vaikuttava talvellakin, mutta voin vain kuvitella kuinka kaunis se on kesäaikaan. Imatran Valtionhotelli on myös kaunis rakennus, mutta Imatran kaupunkialue ei muuten juuri silmiä hivellyt. Tututstuminen jäi meillä tosin hyvin pintapuoliseksi ja lyhyeksi, ties mitä aarteita meiltä jäikään löytämättä. Kokonaisuudessaan viikonloppu oli kuitenkin mahtava. Saimme viettää sitä kuuluisaa laatuaikaa kahden kesken ja reissu olikin todella rentouttava.


Musikaali Lontoossa


Musikaalin alkua odottelemassa Lontoossa kesällä 2016

Olin ehtinyt vierailla Lontoossa varmaan kymmenisen kertaa ennen kuin vihdoista viimein kesällä 2016 kävin ensimmäistä kertaa katsomassa siellä musikaalin. Kyllä kannatti! Victorian teatteri on kaunis, lavasteet upeat ja itse esitys oli viihdyttävä. Pitänee jatkossa mahduttaa musikaali jokaiseen Lontoon vierailuun.


Patikoinnit Espanjassa


Nerjassa patikoimassa helmikuussa 2014


Espanjan mailla olen tehnyt jo useampia patikkaretkiä, mutta takuulla tulen matkustelemaan ja patikoimaan Espanjassa jatkossakin. Viimeksi patikoin Espanjassa kolmisen vuotta sitten kun vietin maassa reilut kolme kuukautta talvehtimassa. Silloin kävin patikoimassa muun muassa Nerjan lähettyvillä olevassa luonnonpuistossa ja sen mukavan päiväretken luonnossa kruunasi paluumatkalla tehty pysähdys sokeritehtaan raunioilla missä ihastelin rappioromantiikkaa.Seuraavaksi: Lappi talvella


Jäätiköllä Ruotsin Lapissa syyskuussa 2015, matka toteutettiin yhteistyössä Visit Swedenin kanssa


Tätä en ole vielä tehnyt ja tätä kirjoittaessa olen takuulla tarkoittanut Suomen Lappia. Olen viettänyt Suomen Lapissa viikon kesän ja syksyn taitteessa sekä Ruotsin Lapissa neljä vuorokautta syksyllä, mutta talvella en ole käynyt pohjoisessa koskaan. Pian kuitenkin odottaa tämän unelman osittainen toteutus. Seuraava reissu nimittäin suuntautuu Ruotsin Lappiin nyt maaliskuussa! Reilussa kolmessa päivässä ehdin elää unelmaa Lapissa lasketellen, hiihtäen ja kylpien. Reissu toteutetaan yhteistyössä Visit Swedenin kanssa.


Mitäs paikkoja sinä olet jo nähnyt Bucket Listiltasi?


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

6 kommenttia:

 1. Berliinin huvipuisto ja patikointi Hong Kongissa kokematta - vaikka kummassakin kaupungissa on tullut käytyä.
  Viime aikoina itseäni on "harmittanut" monet jutut Chichen Itzasta, se kun olisi viimeinen näistä maailman uudesta 7 ihmeestä ja vietimme joskus melko turhan päivän Cozumelissa, kun laiskotti, sen sijaan, että olisimme käyneet tuolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän sitä jokaista juttua ehdi useimmissa paikoissa tekemään. Berliini varsinkin on niin kiehtova paikka, että siellä riittää tekemistä ja näkemistä useammalle reissulle :)

   Toivottavasti pääsette vielä näkemään Itzan joskus!

   Poista
 2. Mä en ole koskaan varsinaista bucket listia tehnyt, vaikka kiinnostavia reissukohteita riittäisikin. On mulla kumminkin päässäni jonkunlaista listaa, mihin sitten tulee uusia juttuja niiden tilalle, mitkä on oikeasti tullut toteutettua. Ehkä olisi joskus hyvä kirjailla näitä ihan paperille tai koneen syövereihin, niin näkisi konkreettisemmin mistä on haaveillut ja mitä onkaan saavuttanut :) Hyvä kun mainitsit tuon Berliinin hylätyn huvipuiston! Berliini kutsuu taas pääsiäisenä ja tuo tai sitten joku muu hylätty kohde voisi hyvin mahtua tällä kertaa ohjelmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi joi, ihanaa Berliinin reissua! Siellä on tosiaan useampiakin hylättyjä paikkoja, joten on mistä valita. Toivottavasti päädytte johonkin kiehtovaan paikkaan :)

   Itse kirjoitan säännöllisesti, mm. kirjeitä tulevaisuuden minälle ja ns. vuosikirjaa. Niissä tulee pohdiskeltua sen hetkistä elämää, mietittyä miten haluan elämää ylipäätään elää jne ja näihin kirjoitelmiin on aina mukava palata vuosien päästä. On avartavaa hypätä niihin tunteisiin ja menneeseen elämäntilanteeseen omien kirjoitusten kautta. Näkee mistä on haaveillut, miten on muuttunut, miten pysynyt samana. Eli suosittelen kirjoittamista ihan yleisestikin, en vain näiden matkahaaveiden kanssa :)

   Poista
 3. Imatrankoski ja musikaali Lontoossa on tullut itse toteutettua. Berliinissäkin olen käynyt, mutta en tuolla huvipuistossa (siellä on vissiin tiukemmat turvatoimet nykyään?). Lontoossa on tullut katsottua kolmekin musikaalia; Phantom of the Opera, Mamma Mia! ja Lion King. Kahteen ensimmäiseen tosin pääsin ilmaiseksi silloisen työharjoittelupaikan kautta. Missä musikaalissa sinä kävit? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Miia!

   Pahoittelut myöhäisestä vastauksesta! Miten tuo aika juokseekin..

   Kuulemani mukaan on joo tiukat turvatoimet. Paha sitten sanoa miten asianlaita oikeasti on. Ehkä kannattaa tehdä kävelylenkki siihen suuntaan ja vilkuilla miltä näyttää paikka aitojen läpi :). Vaikka ei menisikään huvipuistoon niin alueella on todella kiva tehdä kävelylenkkiä kesällä :)

   Kivoja työpaikkaetuja sulla! Jokaista noista menisin mielelläni katsomaan. Me kävimme katsomassa Wickedin. Suosittelen!

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!