Sinne meni taas yksi vuosi. Omalla kohdalla vuosi 2017 sisälsi paljon muutoksia ja melkoisia yllätyksiä. Olen toitottanut ennenkin, mutta elämä se vain paranee vuosi vuodelta ja kulunut viime vuosi on ollut yksi elämäni parhaimmista. 

Matkailtua ei tullut tänä vuonna niin ahkerasti kuin edellisinä, mutta kaikenlaista muuta kivaa elämässä kyllä riitti. Tässä aikajärjestyksessä tämän vuoden upeimpia retkiä ja hetkiä!

1) Matkamessut aloittavat vuoden

Nykyään matkustan enemmän matkalaukun kuin repun kanssa. 


Tammikuussa oli perinteiset Matkamessut, jonne osallistuin taas kerran. Itselleni messut ovat sitä, että näen kavereita ja fiilistelen matkustelemisen ihanuutta. Matkabloggaajille järjestetyt bileet ovat olleet messujen huipennus, mutta ikävä kyllä monen hehkuttama hotelli Clarion ja siellä järkätyt bileet jäivät tyystin edellisvuosien pippaloiden varjoon. Oli kuitenkin ihanaa nähdä paljon uusia kasvoja ja hivenen tutustuakin muutamiin mukaviin matkabloggaajiin, joita en ollut aiemmin kasvotusten tavannut.


2) Ensimmäistä kertaa Kanadaan

Niagaran putouksilla


Helmikuussa odotti odotettu reissu Toronton Kanadaan. Talvinen Toronto helli meitä auringonpaisteella ja tarjosi monenmoista hauskaa puuhaa. Reissusta jäi mieleen erityisesti mukava illanvietto jääkiekkomatsissa parin hauskan kanadalaisen kanssa, hauska tiedemuseo, road trip Niagaran putouksille ja Casa Loman hieno linna


3) Ruotsin Lapissa on taikaa

Ruotsin Lapissa tulen takuulla vierailemaan kolmannenkin kerran.


Maaliskuussa oli taas vuorossa pressimatka Visit Swedenin sponssaamana Ruotsin Lappiin. Iso kiitos Visit Swedenille tästä ja edellisistä upeista reissuista. Olette avanneet silmäni naapurimaamme Ruotsin upeudelle! Luminen Björkliden oli mielettömän kaunis. Yksi reissun kivoimmista puuhista oli moottorikelkalla ajaminen, hienoin elämys kauniit revontulet hiljaisessa talviyössä ja ihanaa ylipäätään se ympärillä vallitseva upea kauneus. 


4) Imatrankoski on kaunis

Komeat maisemat

Maaliskuussa teimme myös lyhyen viikonloppureissun Imatralle. Kävimme katsastamassa koskea ja kylvimme ja nautimme olostamme Holiday Club Saimaan kylpylässä. Miniloma oli rentouttava.


5) Tytyrin kaivosmuseo on Lohjan erikoisuus

Maan alla Lohjalla


Synnyin ja vietin lapsuuteni Lohjalla. Tuosta pienestä kaupungista alkoivat seikkailuni ja olen kolunnut kaupunkia melkoisen hyvin nuoruuteni ajan. Tytyrin kaivosmuseossa on kuitenkin pitänyt käydä uudestaan aikuisiällä jo vuosia, mutta vasta viime keväänä siellä tuli vihdoinkin poikettua. Ja kyllä kannatti! Käykää ihmiset! Lohja on alle tunnin matkan päässä Helsingistä ja sillä on paljon muutakin tarjottavaa kuin Paavolan tammi (joka ehkä jo pitäisi jättää rauhaan).


6) Kesällä löysimme kodin

Oma työhuoneeni on iki-ihana.


Yksi vuoden ikimuistoisimmista päivistä ei liittynyt matkustamiseen millään lailla. Päivä, jolloin menimme katsomaan nykyistä asuntoamme, on jäänyt mieleeni elävästi. Sen päivän aamuna en osannut aavistaa kuinka ihanaan asuntoon astumme sisään. Näyttö, johon me alunperin epäröimme edes menevämme, sai aikaan helpotuksen tunteen. Olimme saapuneet kotiin.


7) Suomi on kiva maa

Manamansalossa meloen


Heinäkuussa otimme auton alle noin viikoksi ja kiersimme Suomea. Kävimme muun muassa Manamansalossa nauttimassa luonnossa, Oulussa kiertelemässä kaupunkia ja Kalajoella kylpemässä. Automatkailu on ihanan vapauttavaa ja viikko oli yksi kesän kohokohdista.


8) Marraskuussa auringon alla Karibialla

Lähes tyhjä ranta Guadeloupella


Marraskuulle olin varannut meille matkan aurinkoon. Vietimme puolisoni kanssa viikon Karibiassa, Guadeloupen saarella. Reissu tuli sopivaan väliin ja oli molemmille ensikosketus Karibialle. Vehreä Guadeloupe oli todella hyvä valinta ja erityisesti mieleen jäivät patikointi tulivuorelle ja Basse-Terren kaunis luonto.


9) Paluu Espanjaan

Lumiset vuoristotiet Mallorcalla olivat ilo silmälle.


Hieman Guadeloupen matkan jälkeen pakkasin matkalaukkuni uudestaan. Tällä kertaa matkaseuranani oli Saana ja määränpäänä Espanjan Mallorca. Ai että olikin ihanaa palata Espanjaan pitkän ajan jälkeen! Ja millaisiin maisemiin! Mallorca yllätti todella positiivisesti upealla luonnollaan. Vuoristoteillä oli kiva körötellä ja luonnossa tehdä löytöjä. Saarelle tulen takuulla vielä palaamaan!


10) Loppuvuodesta perhe kasvoi kahdella

Meidän poikamme <3


Loppuvuodesta elämä mullistui muutamallakin tavalla, mutta niistä merkittävin muutos liittyi perheemme kasvamiseen. Adoptoimme Pesulta kaksi äärettömän suloista kissanpentua, jotka olivat erityisesti alussa todella arkoja. Sydän on täyttynyt päivästä toiseen rakkaudesta kun olemme saaneet todistaa kahden palleron leikkimistä ja sopeutumista uuteen kotiin. 


11) Kylpyläloma Flamingossa

Tämä kuva on joulupäivältä. Pirkanmaalla saatiin nauttia täydellisestä talvisäästä.


Joulun välipäivinä huipentui reissuvuosi taas yhteen kylpyläreissuun. Vietimme yhden yön miniloman Flamingossa uiden, syöden ja pelaten. Miniloma kahden kesken oli todella rentouttava. Täydellinen päätös hienolle vuodelle. 

Näidenkin lisäksi elämään mahtui paljon muutakin. Melkoisia yllätyksiä oli vuosi täynnä kuten kuuluukin. Innolla olen lähtenyt vuoteen 2018 ja sen seikkailuihin!

ONNELLISTA VUOTTA 2018 KAIKILLE! KULKEKAA OMIA POLKUJANNE!

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka vetäjinä Suomessa toimivat matkablogit Vagabonda ja Travellover. Oma tilini löytyy IG:stä nimellä curiousteea.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

20 kommenttia:

  1. Upeita reissuja olet tehnyt ja tiedän tuon tunteen uuden kodin löytymisestä. Me ostettiin kanssa uusi koti, pienempi ja edullisempi, jotta jää reissaamiseen enemmän rahaa :) Mukavaa reissuvuotta 2018!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana päätös! Onnea uuteen kotiin hivenen myöhässä :). Ja mahtavaa reissuvuotta 2018!

      Poista
  2. Voi apua miten ihana kissa <3

    Mua harmittaa, että mulla jää tänä vuonna Matkamessut väliin. Olisi ollut kiva päästä taas näkemään teitä kaikkia muita bloggaajia :) No mutta ehkä sitten taas ensi vuonna! Marraskuinen Karibia on varmasti tehnyt hyvää. Kyllä breikki Suomen talvesta lämpöön ja aurinkoon toimii aina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huurre on <3. Mutta voi harmi! Olisi ollut kiva nähdä messuilla! Viime vuonna jäi itsellä matkabloggaajien tapaamiset hyvin vähille kerroille, joten mukavaa päästä pitkästä aikaa näkemään lähes kaikkia.

      Suomen talvi, vaikka nätti onkin, on kieltämättä ihan kiva katkaista hetkeksi reissaamalla :)

      Poista
  3. Hienoa kuulla, että mieleisesi vuosi oli! Peppi ja Ninni -kissat lähettävät kurnau täältä. Messuilla osutaan varmaan nokitusten taas kerran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurnaut takaisin sinne! Nähdään hei taas messuilla! Varoitus: saatan hölistä kissoista aika paljon kun tiedän sut kissahulluksi :D

      Poista
  4. Oih, Karibia marraskuussa tekisi niin hyvää! Tosin niin tekisi kyllä nyt tammikuussakin kun ikkunasta ulos katsoo niin eipä kovin erilaiselta näytä.
    Kävin kanssa Flamingossa viime vuonna, siellä on kyllä hyvä se "aikuisten puoli", varsinkin kun sieltä voi tehdä myös lasten puolelle ekskursion jos iskee tarve päästä vesiliukumäkeen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me käytiin Flamingossa sinänsä hieman kehnoon aikaan kun mentiin joulun välipäivinä. Tottakai siellä sitten oli porukkaa melkoisesti. Siellä aikuisten puolella viihdyttiinkin koko aika. Se oli mukavan tunnelmallinen, pidin kyllä siitä :). Sinne normipuolelle melun keskelle ei sen aikuisten puolen jälkeen sitten tehnytkään enää mieli :D

      Poista
  5. Kuulostaapas oikein ihanalta vuodelta! Onneksi olkoon kodin löytymisestä - se on tärkeää, että koti oikeasti tuntuu kodilta. Onnittelut myös perheenlisäyksistä :) Todella suloinen kissa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on totta, kodin pitää tuntua kodilta. Reissaajana arvostan omaa kotikoloa melkoisesti <3. Kiitos Terhi!

      Poista
  6. Onpa ollut hieno reissuvuosi! Nyt kun oma bloggaaminen oli pienesti ja tahattomasti telakalla menneenä vuonna, niin onkin tosi kiva lueskella näitä koosteita ja päästä taas kärrylle siitä kuka on käynyt ja missä :) Seikkailun täyteistä uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä hyvä tapa päästä kärryille :D! Olin itsekin viime vuoden(kin) aika laiska bloggaaja ja blogien lukija, mutta nyt viime päivinä on tullut taas luettua enemmän. Mukavia nämä koosteet! Ja hei samoin sinne, mukavaa uutta vuotta!

      Poista
  7. Onnea uuteen kotiin! Juuri kuukausi sitten muuttaneena tiedän tunteen. Eivät nuo reissusikaan pahoilta kuullostaneet. Näin talven pimeydessä etenkin tuo palmukuva Karibialta näytti todella houkuttelevalta. :) Onnittelut myös karvaisen perheenlisäyksen johdosta. :) Meillä onkin jo ihasteltu Instasta kuvia noista kissanpennuista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja onnea myös teille uuteen kotiin!

      Olivat ihania reissuja. Viime päivinä tuo reissukuume on kyllä taas noussut kun on lukenut näitä vuosikoosteita :D. Hauskaa vuotta teille!

      Poista
  8. Omaan nenään näytti kyllä ihan mukavalta määrältä reissuja! ;) Ja kisujaaaa! Voi ei, en kestä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu olihan tuossa kyllä ihan tarpeeksi :D. Nää pennut on niin valloittavia, että en mäkään kestä :D

      Poista
  9. Juuri nyt Karibian aurinko, turkoosi meri ja palmut tekisivät niin hyvää. Olen kuullut Guadeloupesta paljon hyvää. Yksi ystäväni perheineen kävi parina peräkkäisenä vuotena, koska ihastui niin paljon. Myös lumikuvat saavat kaipaamaan tänne etelään oikeaa talvea, mutta mahtaako sitä tänä vuonna tulla ollenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti Helsinkiinkin sataisi lunta! On tää talvi kieltämättä huomattavasti mukavampi kun maa on valkoinen.

      Guadeloupe oli mukava paikka. Jos olisi lähempänä, voisin mennä toistekin. Toki sen voisi myös yhdistää vähän pidempään Karibian matkaan myös.

      Poista
  10. Karibia näistä luonnollisesti suosikkini, lempialueeni maailmasta kun lomailuun on :-) Guadalopella en ole vielä käynyt, mutta kyllä sekin mietinnässä on ollut.

    Minne päin Tamperetta muutitte? Olipas kohtalokas ilta Konttorissa ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Guadeloupelle sitten jossain vaiheessa! En ihnettele, että tykkäät. Karibialla olisi kiva reissata enemmänkin.

      Oli tosiaan kohtalokas ilta :D. Onneksi väsymyksestä huolimatta raahauduin paikalle. Muutettiin Iidesrantaan. Ihanaa aluetta!

      Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!